Zálohy WhatsApp už nebudú zaberať miesto v úložisku Google Disk

Súbory a konverzácie z WhatsApp uložené v službe Google Disk, už nebudú súčasťou objemu uložených dát v cloude. Zálohy, ktoré však neboli použité viac než rok, budú z úložiska automaticky vymazané.

Dobrá správa pre používateľov s objemnými zálohami. WhatsApp a Google sa dohodli, že zálohy z četovacej služby sa od 12. novembra nebudú započítávať do objemu úložiska, ktorý je k dispozícii na Disku Googlu. Nebudú tak "ukrajovať" z voľného miesta.

Zároveň však všetky zálohy z WhatsAppu, ktoré neboli aktualizované dlhšie než jeden rok, budú z úložiska automaticky odstránené. Aby zbytočne nezaberali miesto.

Ak sa chcete vyhnúť strate akýchkoľvek záloh, Google odporúča manuálne zálohovať WhatsApp ešte pred 12. novembrom 2018. Ak nechcete prísť o akékoľvek existujúce zálohy, mali by ste podľa Googlu zálohovať WhatsApp manuálne najneskôr do 30. októbra 2018.

V službe Google Disk si môžete ukladať zálohu s konverzáciami aj multimediálnym obsahom (fotografie, videá, zvukové súbory, dokumenty), ktorú si obnovíte pri preinštalovaní aplikácie, alebo pri kúpe nového zariadenia. O nič tak neprídete.

Zálohu si môžete uložiť aj do pamäti telefónu, nemusíte využívať cloudovú službu. No takúto zálohu využijete najmä pri preinštalovaní aplikácie v mobile. Pri zmene telefónu je výhodnejšie a pohodlnejšie obnoviť údaje zo zálohy uloženej v cloude. Má to však aj nevýhodu. Správy a médiá uložené na Disku nie sú chránené koncovým šifrovaním služby WhatsApp.

Zdroj: email

Diskusia k článku:

Začať diskusiu