Takto fotí Xiaomi Mi 6X

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Xiaomi Mi 6X s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

zadný fotoaparát (28 mm ekv.): 12 MPix (4:3) / 9 Mpix (16:9), Sony IMX486, clona f/1.75, 1,25 μm pixel, video 4K (30 fps), AF (PDAF), digitálna stabilizácia, LED blesk

pomocný fotoaparát: 20 MPix, Sony IMX376

predný fotoaparát: 20 Mpix (4:3) / 15 Mpix (16:9), Sony IMX376, 1,0 μm pixel, clona f/2.2, HDR, video Full HD (30 fps)

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Xiaomi Mi 6X.

Krátky komentár:

Tento telefón je klasickým Xiaomi prístrojom s nadstavbou popri zhodnom hardvéri v modeli A2 s čistým Androidom. Mne sa verzia s nadstavbou asi páči viac, ale to už je na inú debatu. V prostredí fotoaparátu 6X vidím navyše funkciu AI (rozpoznávanie scén umelou inteligenciou, ktoré som však vypol) a lepší preklad režimu Portrét (v A2 nesprávne po slovensky označený ako Na výšku). V ďaších režimoch tu vidím ešte navyše Scény, ktoré zrejme v živote nevyužijete. Skrátka, prostredie je takmer rovnaké, resp. rovnako vydarené. Nechýba prepnutie na 16:9 alebo 18:9. V nastaveniach nájdete aj pamäť naposledy použitého režimu, automatické vylepšenie nočných záberov či fotografovanie pomocou odtlačku prsta.

Kvalita fotografií ma milo prekvapila. Aj tie večerné. A pochváliť musím záznam Full HD videa s peknou digitálnou stabilizáciou. 4K je už roztrasené, ale s tým som akosi počítal.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Začať diskusiu