Verzo Kinzo

ZÁKLADNÉ INFO o smartfóne Dotykový smartfón s OS Android 2.2 Froyo, WVGA displejom a 4,3'' uhlopriečkou, 5 Mpix fotoaparátom s AF a LED bleskom, Wi-Fi, Bluetooth, GPS s navigáciou Sygic a bohatým príslušenstvom v základnom balení.

Základné parametre:

konštrukcia: pevná s dotykovým displejom,

OS: Android 2.2 Froyo + VERZO GUI

procesor: 1 GHz TI OMAP 3630 + IFX XMM 6160

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 / 2100 MHz

rozmery: 132 x 72 x 12 mm,

hmotnosť: 155 gramov (zistená: ???),

displej: TFT, dotykový (kapacitný), 480 x 800 b., 16 mil. farieb, uhlopriečka 4,3'' (109 mm),

fotoaparát: 5 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie HD videí,

predná kamera: VGA

pamäť: 512 MB ROM + 8 GB microSD karta v balení (do 32 GB)

správy: SMS, MMS, e-mail,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1, microUSB, Wi-Fi (802.11 b/g/),

hudba: MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, GPS, akcelerometer, navigácia Sygic EU,

batéria: Li-Ion 1 530 mAh

výdrž: ???

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: v predaji za 419 eur

Neobsahuje/nepodporuje:

xenónový blesk, aktívny kryt objektívu, HDMI, DLNA, FM rádio,

Softvérová verzia testovaného telefónu:

zatiaľ netestovaný

Obsah balenia:

telefón, nabíjačka, batéria, slúchadlá, USB kábel, nabíjačka do auta, kožené púzdro, 8 GB microSDHC karta, ochranná fólia na displej (matná aj lesklá), dokumenty,

Americko-česká značka VERZO je presvedčená, že aj malá a na oko slabá firma dokáže konkurovať veľkým výrobcom. Nechce sa pýšiť najsilnejším hardvérom a najjasnejším displejom, ale chce ponúknuť vyvážené parametre, kvalitné spracovanie a potrebné príslušenstvo v základnom balení. Pokúsi sa o to svojím prvým smartfónom s názvom Kinzo. Neohúri parametrami, jeho hlavnou devízou má byť otvorený prístup a nová komunikácia s klientmi.

Základný komunikačný nástroj so zákazníkmi sa volá TellME a názov napovedá, na čo slúži. TellME je aplikácia, ktorá sa automaticky ponúkne na stiahnutie do smartfónu po registrácii na stránke www.verzo.com. Po zaregistrovaní do databázy bude majiteľom automaticky ponúknutá nová aktualizácia zariadenia, ktorej súčasťou je aj TellME. Cez aplikáciu môžu používatelia začať komunikovať formou nápadov, widgetov či rozšírení a komunita je dostupná aj cez webovú stránku.

Zaujímavý dizajn inšpirovaný tvarom diamantu a kvalitné plasty dotvárajú luxusný a elegantný vzhľad smartfónu. Procesor taktovaný na 1 GHz dopĺňa operačný systém Android 2.2 Froyo s grafickou nadstavbou VERZO GUI. Rozvoj rozhrania bude pokračovať na základe návrhov a želaní používateľov v komunite.

Pod veľkým 4,3-palcovým dotykovým displejom s rozlíšením 480 x 800 bodov sa nachádzajú štyri tradičné dotykové tlačidlá. V hornej časti je ukrytá predná VGA kamera na videohovory. Zadná 5-magapixelová kamera s automatickým zaostrovaním a LED bleskom nahrá videá v HD rozlíšení. V ľavej stene sú umiestnené tlačidlá ovládania hlasitosti a audiokonektor, pravá strana ostala nevyužitá. Vypínač s funkciou blokovania displeja je v hornej stene, nabíjací microUSB konektor v spodnej.

Vo výbave nájdeme podporu rýchlej dátovej 3G siete, Wi-Fi, Bluetooth i GPS. Súčasťou softvéru je bezplatná navigácia Sygic s balíkom máp EÚ. Vnútorná 512 MB pamäť zariadenia sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet až do veľkosti 32 GB, 8 GB microSDHC kartu nájde používateľ v balení. Okrem toho je súčasťou základného balenia aj kožené púzdro, nabíjačka do auta a ochranná fólia na displej v lesklom i matnom prevedení. Navyše ku každému objednanému smartfónu dostáva zákazník i držiak do auta. Pri objednávke cez stránku spoločnosti je doručenie do celého sveta zadarmo.

Cena za VERZO Kinzo s bohatým príslušenstvom je príjemných 419 eur.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 14.11.2011 - 16:33

Podobnost ciste nahodna http://www.matsunichi.com.cn/eProductShow2.asp?ID=170

anonymous14.11.2011 - 17:02 Trvalý odkaz

Matej: Velmi prijemny vzhlad, taky moderny. Aj parametre su celkom dobre. Len skoda toho iphone tvaru

anonymous14.11.2011 - 17:03 Trvalý odkaz

:-): Zaujimavy kusok :D

anonymous14.11.2011 - 17:23 Trvalý odkaz

NH: PRIEJMNYCH 419 € ? skoro ma zo stolicky prekotilo. za cca 400+ € mam SGS 2, a to je hardwerovo daleko popredu, SW sa da flashnut. Podla mna big fail, ten telefon nema cim zaujat, keby mal cenu tak 280€ bolo by to adekvatne

anonymous14.11.2011 - 17:27 Trvalý odkaz

fausto: moc hranate tvary.. asi by sa prijemne nedrzal v ruke

Celá diskusia 46 príspevkov