Huawei vraj pripravuje skladací smartfón Mate X

Ponúknuť má tri režimy, flexibilný AMOLED displej, výkonný hardvér a 8000 mAh batériu. Uvedený by mohol byť na februárovom MWC 2019.

Vyzerá to, že rok 2019 bude rokom skladacích smartfónov. Svoj model pripravuje Samsung, ktorý bude používať Infinity Flex displej. Uviedol ho na developerskej konferencii SDC a už sa stihol pochváliť, že v budúcom roku plánuje predať milión skladacích smartfónov.

zdroj: TechConfigurations

Posledné informácie hovoria, že aj konkurenčný Huawei prinesie vlastný produkt. Má ním byť Huawei Mate X. Premiéru by mohol mať na barcelonskej výstave MWC 2019. Zverejnené video ukazuje, ako by novinka mala fungovať. Má sa otvárať ako knížka a ponúkať tri režimy: smartfón (5'' QHD AMOLED displej), tablet (8'' 4K displej) a laptop (s QWERTY klávesnicou).

zdroj: TechConfigurations

Na prednej strane vidno výrez v hornej časti displeja, ktorý by mal ukrývať 24 Mpix kameru, zadný duálny fotoaparát by mohla tvoriť dvojica 12 Mpix + 20 Mpix snímačov s clonovým číslom f/1.5 a optickou stabilizáciou. Pri 4K videu je uvedené nahrávanie 60 fps.

zdroj: TechConfigurations

V recenzii Mate 20 Pro sme práve absenciu nahrávania rýchlosťou 60 fps kritizovali. O prítomnosti OIS však máme pochybnosti. Huawei vo svojich posledných top modeloch ponúka softvérovú stabilizáciu pomocou umelej inteligencie. Nazýva ju AIS a odvádza veľmi dobrú prácu.

Samozrejmosťou má byť snímač odtlačkov integrovaný do displeja, 6 GB RAM a výkonný procesor Kirin 980. O prísun energie sa má postarať 8000 mAh batéria. V režime laptop by malo byť k dispozícii špeciálne rozhranie Desktop UI s veľkou dotykovou QWERTY klávesnicou.

Na videu je zverejnený prototyp a predpokladané špecifikácie. Keďže informácie nie sú z oficiálneho zdroja, treba k nim tak aj pristupovať. Na MWC 2019 nebudeme v Barcelone chýbať, určite vám z výstavy prinesieme to najdôležitejšie.

Zdroj: youtube.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu