Nové Nokie: E60, E61 a E70!

Tlačová správa:

Telefóny Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 v sebe spájajú potenciál sietí tretej generácie a WLAN s pokročilými hlasovými službami a mobilnými emailovými aplikáciami v rôznych prevedeniach pre každého zamestnanca

New York/ Londýn ? Spoločnosť Nokia dnes oznámila, že sa jej portfólio prístrojov optimalizovaných pre použitie vo firemnom sektore rozrástlo o tri nové modely. Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 ? prvé z prístrojov radu Nokia E série ? sa výrazne líšia svojím prevedením a ponúkajú firmám všetkých veľkostí plné využitie výhody mobility. Modely radu Nokia E série kombinujú atraktívny dizajn s jednoduchosťou ovládania, čo ocení každý firemný používateľ. Nové technológie naviac umožňujú firemným IT oddeleniam efektívne spravovať bezpečnostné nastavenia, podnikové aplikácie a dáta. Každý z prístrojov je navrhnutý tak, aby obsahoval všetky mobilné aplikácie, ktoré sú v dnešnom podnikateľskom svete celkom nevyhnutné ako mobilná elektronická pošta a pokročilé funkcie pre hlasové hovory. Telefóny Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 budú dostupné v prvom štvrťroku 2006.

Telefóny Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 podporujú dnes najpopulárnejšie a nové podnikové riešenia mobilného emailu ako BlackBerry Connect, GoodLink spoločnosti Good Technology, Inc., Nokia Business Center, Seven Mobile Mail, Seven Always-On Mail a Visto Mobile.

Nové prístroje z radu Nokia E série sú založené na najnovšej verzii Série 60, čo je popredná svetová platforma pre inteligentné telefóny. Vďaka tretej edícii platformy Série 60 a operačnému systému Symbian OS v. 9.1 majú telefóny Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 totožné aplikačné prostredie. Prístroje môžu pracovať v najrôznejších frekvenčných pásmach sietí GSM a obsahujú podporu pre mobilné siete tretej generácie (WCDMA) s bezproblémovým roamingom po celom svete. Ponúka tiež celú škálu možností na pripojenie prostredníctvom WLAN, Bluetooth alebo infračerveného portu a sú kompatibilné s rozhraním USB 2.0.

V porovnaní s inými zariadeniami, ktoré kombinujú funkcie PDA a mobilného telefónu sa prístroje Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 vyznačujú špičkovými hlasovými funkciami a vynikajúcou kvalitou zvuku. Tieto prístroje podporujú pokročilé hlasové služby ako volanie cez internet (Voice over IP), Push to talk (?stlač a hovor?) a ďalšie služby založené na protokole SIP. Ponúkajú tak firmám celý rad možností ako zamestnancom uľahčiť a urýchliť vzájomnú spoluprácu a komunikáciu v kancelárii a mimo nej. Spoločnosti, ktoré používajú IP pobočkové ústredne Avaya alebo Cisto môžu nové telefóny Nokia pripojiť priamo do svojich podnikových telefónnych sietí cez Wlan alebo mobilnú sieť. Zamestnanci tak môžu využívať funkcie, ktoré očakávajú od firemných sietí, napr. vytáčanie posledných štvorčísiel alebo hovorov cez ústredňu.

?Pri vývoji týchto prístrojov sme starostlivo zvažovali požiadavky našich zákazníkov a objavili sme dva úplne nové trendy: požiadavky firemných IT oddelení na bezpečnú a rýchlo ovládateľnú platformu a možnosť prispôsobenia nových prístrojov rôznym preferenciám a spôsobom práce zamestnancov,? uviedol Niklas Savander, senior viceprezident divízie firemných prístrojov spoločnosti Nokia.

?Sme si vedomí toho, aký má pre podniky význam mobilita. Tieto prístroje zúročujú naše rozsiahle znalosti funkčného užívateľského dizajnu, zabezpečenia a najmodernejších bezdrôtových technológií. Našim cieľom je uľahčiť zákazníkom výber prístrojov značky Nokia, ktoré splnia všetky ich požiadavky v oblasti podnikovej mobility.?

Nové zariadenia optimalizované na firemné využitie sú prvými produktmi v tomto odvetví, ktoré podporujú vzdialenú správu zariadení založenú na protokole OMA DM**. Poskytujú tak správcom IT výkonné nástroje ku vzdialenej správe a ochrane firemných dát v telefónoch a k ich konfigurácii, napr. prostredníctvom funkcií vymazanie, zablokovanie alebo zadanie úlohy, riadenie aplikácií alebo jeho individuálne úpravy. Vysoká odbornosť spoločnosti Nokia v oblasti bezpečnosti sietí je zárukou splnenia prísnych firemných požiadaviek na bezpečnosť informácií uložených v prístrojoch a vo vnútropodnikových systémoch i informácií prenášaných do sietí.

Nokia E60: klasický dizajn s bezkonkurenčnými hlasovými funkciami

Nokia E60 ponúka nekompromisný vzhľad, pohodlie a praktickosť mobilného telefónu s klasickým dizajnom. Tento telefón podporuje celý rad pokročilých funkcií pre hlasové hovory počnúc hlasitým odposluchom a podporou konferenčných hovorov až po hlasové aplikácie typu Push to talk alebo IP telefóniu. Nokia E60 je najlepším mobilným zariadením pre aktívnu hlasovú komunikáciu v kancelárii i mimo nej. Nokia E60 ponúka rýchle a flexibilné dátové pripojenie, pričom podpora WCDMA zaisťuje konektivitu v širšom meradle, zatiaľ čo podpora WLAN poskytuje efektívnu alternatívu pre prístup k miestnym sieťam. Prístroj je optimalizovaný pre obsluhu jednou rukou a jeho veľký farebný displej uľahčuje zápis položiek do osobného kalendára alebo písanie emailov. Telefón Nokia E60 podporuje siete GSM900/1800/1900 a WCDMA2100.

photo01.jpg

photo02.jpg

photo03.jpg

Nokia E61: vytvorené pre prácu s mobilným emailom

Telefón Nokia E61 má typický štýl pre populárne zariadenia podporujúce mobilný e-mail, je však výnimočne tenký a doslova nabitý novými, výkonnými funkciami. Prístroj ponúka ľahké ovládanie v ktorejkoľvek ruke, štvorsmerný joystick, plnohodnotnú klávesnicu a širokouhlý displej s rozlíšením 16 mil. farieb. Telefón podporuje celý rad mobilných emailových klientov vrátane BlackBerry Connect, GoodLink, Nokia Business Center, Seven Mobile Mail, Seven Always-On Mail a Visto a zaisťuje hladkú a šifrovanú mobilnú konektivitu. Nokia E61 plne podporuje prácu s prílohami (textové dokumenty, tabuľky, prezentácie, PDF prehliadač a aplikácie pre prácu so ZIP súbormi, ktoré je tiež možné ďalej upravovať (textové dokumenty, tabuľky, prezentácie). Nokia E61 tiež obsahuje tie pokročilé funkcie podporujúce hlasové hovory vo firemnom prostredí alebo internetovú telefóniu, ktoré nájdeme v modeloch Nokia E60 a Nokia E70. Nokia E61 podporuje odosielanie a prijímanie emailov aj v priebehu telefonického hovoru. Nokia E61 podporuje siete GSM900/1800/1900 a WCDMA2100.

photo01.jpg

photo02.jpg

photo03.jpg

Nokia E70: zariadenie na komplexnú prácu so správami

Na prvý pohľad vyzerá Nokia E70 ako moderný smart phone. Keď však telefón otvoríte, nájdete plnohodnotnú klávesnicu podporujúcu rýchle a ľahké písanie správ, veľkorysý farebný displej vhodný na prehliadanie emailov a ich príloh ( textové dokumenty, tabuľky, prezentácie, prehliadač PDF a aplikácie pre prácu so ZIP súbormi) a funkcie umožňujúce ich editácie (textové dokumenty, tabuľky, prezentácie), takže môžete mať neustále prehľad o svojej emailovej schránke. Podobne ako telefóny E60 a Nokia E61 podporuje i Nokia E70 bežnú sadu aplikácií vrátane pokročilých hlasových funkcií a aplikácií pre prácu s emailom.

Spoločnosť Nokia ponúkne prístroj Nokia E70 v dvoch verziách ? jednu pre mobilné siete v Európe a Ázie (GSM900/1800/1900/WCDMA 2100) a druhú pre americký kontinent (GSM850/1800/1900). Obe verzie budú podporovať roaming v rámci svetových GSM sietí.

photo01.jpg

photo02.jpg

photo03.jpg

Spoločnosť Nokia pre svoje zariadenia a riešenia určené pre firemný sektor ponúka taktiež komplexnú ponuku služieb počnúc technickou podporou až po implementáciu, profesionálne služby a technické školenia. Spoločnosť Nokia chce týmito službami vyjsť viac v ústrety zákazníkom a zaistiť im úspešné komplexné riešenia v oblasti mobility.

Podrobné informácie o funkciách a technických parametroch telefónov Nokia E60, Nokia E61 a Nokia E70 nájdete na adrese www.nokia.com/business.

Ďalšie informácie týkajúce sa dostupnosti telefónov získate od svojho lokálneho obchodného zástupcu spoločnosti Nokia.

Ďalšie info aj na www.thenewsmarket.com.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu