Motorola HS820

Recenzia Bluetooth príslušenstva Niekoľkotýždňové skúsenosti s ľahučkým handsfree za dobrú cenu.

Po modeloch HS801, HS810 a HS850 recenzujeme posledný typ z minuloročnej edície Bluetooth handsfree od Motoroly pre náš trh. Motorola HS820 je starší model Bluetooth handsfree, ktorý sa však stále predáva. Je klasickej konštrukcie so svojským dizajnom a podporuje už nový Bluetooth štandard 1.2.

Základná charakteristika:

rozmery: 63 x 28 x 20 mm,

hmotnosť: 16 gramov,

Bluetooth 1.1, 1.2,

kompatibilita s každým telefónom s Bluetooth,

výdrž do 6 h hovoru/100 h pohotovosti.

Balenie:

handsfree, nabíjačka, návod.

Ponúka Bluetooth 1.2 štandard pre lepšiu kvalitu hovoru, slabšie interferencie, rýchlejšie spojenie s telefonom a menšiu spotrebu energie.

Motorola HS820 Motorola HS820

Motorola HS820 je patrí k najľahším Bluetooth handsfree, aké som mal kedy možnosť používať. Hmotnosť 16 gramov patrí k najnižším na trhu.

Pred prvým použitím je dôležité 2-hodinové nabitie slúchadla. Potom stačí podržať hlavné tlačidlo tak dlho, až ostane rozsiahla okolitá plocha vďaka intenzívnej dióde rozsvietená namodro. Vtedy nastáva párovanie a vy Bluetooth slúchadlo vyhľadáte pomocou svojho mobilu, zadáte 0000 a párovanie je ukončené. HS820 si pamätá až 8 mobilných zariadení, po pripojení deviateho sa najstaršie z jeho pamäte vymaže.

Použitie na ľavom uchu je možné vďaka odnímateľnému držiaku na ucho, ktorý sa jednoducho otočí a nasadí naspäť.

Motorola HS820 Motorola HS820

Modrá intenzívna dióda signalizuje niekoľko stavov:

- svieti počas nabíjania (po nabití zhasne),

- 10 zablikaní ukončí párovanie,

- 3-sekundový interval - pohotovostný režim,

- 8-sekundový interval - hovor.

Po 5 minútach nečinnosti dióda zhasne.

Hlavné tlačidlo pre prijatie a ukončenie hovoru je ľahko nahmatateľné. Po krátkom stlačení hlavného tlačidla môžete vysloviť hlasový príkaz. Podržaním tlačidla opakujete vytočenie posledného volaného kontaktu. Počas hovoru podržaním tlačidla prepínate medzi viacerými telefonujúcimi.

Slúchadlo okrem hlavného tlačidla obsahuje aj dve malé tlačidlá pre reguláciu hlasitosti. Ich umiestnenie po rôznych stranách slúchadla je celkom šikovné. Po dosiahnutí maximálnej alebo minimálnej úrovne sa ozve zvukový signál v slúchadle. Zaujímavá je možnosť ich prepínania pre pravé a ľavé ucho. Pri vypnutom slúchadle držíte hlavné tlačidlo a tlačidlo hlasitosti, ktoré ju má zvyšovať, až kým dióda dvakrát nezabliká a slúchadlo sa nezapne.

Motorola HS820 Motorola HS820

Skúsenosti

Nasadenie HS820-ky na ucho je ľahké, nebude s ním mať problém ani nováčik. Prekvapí však jeho nízka hmotnosť a slabšie uchytenie na uchu. Model HS820 je určený skôr do auta alebo kancelárie, než na beh či jazdu na bicykli. Aj keď...ja som dnes s týmto slúchadlom jazdil po meste i niekoľkých dedinách asi dve hodiny a po tejto dobe som vôbec nemal pocit, že by som mohol handsfree stratiť. Naopak, ani som nevnímal, že ho mám na uchu! Motorola HS820 drží, ale ani o nej neviete.

Bežné handsfree nevydržíte nosiť na uchu viac než hodinu - dve. V prípade HS820 nemáte problém ani po takejto dlhej dobe. Otvor na pútko tomuto modelu chýba, jeho absenciu obhajuje len fakt, že HS820 môžete na uchu nosiť dlhé hodiny.

Motorola HS820 Motorola HS820

Výdrž slúchadla hodnotím kladne. Vydrží v pohotovosti niekoľko dní. Pri vyčerpaní energie v slúchadle začujete opakované pípanie každých 20 s. Od prvej signalizácie po poslednú uplynie asi jedna až dve minúty hovoru, čo je veľmi málo.

Ak sa slúchadlo dostane do veľkej vzdialenosti od spojeného mobilu, snaží sa tento stále vyhľadávať. HS820 podporuje profily Handsfree aj Headset.

Cena: asi 1 900 Sk.

Motorola HS820 patrí medzi kvalitné Bluetooth handsfree. Modrá dióda pomáha pri práci so zariadením a ľahko nahmatateľné tlačidlo pre prijatie/ukončenie hovoru je tiež veľmi dôležité. Držanie na uchu si nezaslúži si kritiku, ale k dokonalosti Motorole HS820 ešte pár krôčikov chýba. Na druhej strane, hmotnosť zariadenia, a vôbec jeho koštrukcia, spôsobujú, že o ňom ani neviete.

Počas jeho niekoľkotýždňového používania nenastal najmenší problém pri spárovaní a práci so žiadnym mobilným telefónom, ktorý som mal v tom čase k dispozícii.

Slúchadlo bolo úspešne testované s Motorolou V360 (melódia aj v slúchadle), Nokiou 8800 (melódia aj v slúchadle), Sony Ericssonom W800i (pri upozornení na hovor v slúchadle pípanie).

Handsfree poskytla spoločnosť PPI-ETC Slovakia, s. r. o.. Ďakujeme!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu