T-Mobile: Nová služba Speedmanager plus (aktualizované)

Od dnešného dňa by mala byť všetkým zákazníkom T-Mobile sprístupnená nová služba na urýchlenie dátového pripojenia - Speedmanager plus. Nájdete ju údajne na www.t-mobile.sk. Naše informácie sú takéto:

Aplikácia je určená pre GPRS pripojenie na internet prostredníctvom prístupového bodu (APN) "internet". Aplikácia umožňuje zrýchlenie pripojenia na internet optimalizáciou komunikácie v sieti GPRS/EDGE. Zákazník, ktorý má na svojom počítači nainštalovanú aplikáciu T-Mobile Speedmanager plus, si môže optimalizovať svoje internetové GPRS pripojenie nastavením jednotlivých parametrov pripojenia:

- nastavenie úrovne kvality obrázkov - pri vyššom stupni kompresie sťahovaných obrázkov (t.j. nižšej kvalite) je rýchlosť načítania WWW stránky vyššia ako pri načítavaní stránky s obrázkami pôvodnej kvality

- nastavenie filtrovania obsahu - pri načítavaní WWW stránky môžu byť odfiltrované viaceré typy obsahu, ako napr. animácie, java applety,

audio / video súbory, obrázky

- nastavenie "riadenia spojenia" - nastavenie tejto funkcionality v rámci určitého protokolu (HTTP, FTP, ...) zachováva a optimalizuje tok dát v rámci daného protokolu aj v prípade krátkodobých výpadkov signálu (napr. pri prejazde tunelom).

AKTUALIZOVANÉ

Tlačová správa:

Bratislava, 1. február 2006 ? Spoločnosť T-Mobile Slovensko, a. s., uviedla do prevádzky novú službu T-Mobile Speedmanager pre rýchlejšiu prácu s internetom. Vďaka nej môže každý zákazník využívajúci dátové pripojenie cez GPRS/EDGE a UMTS veľmi jednoduchým spôsobom zrýchliť načítavanie webových stránok.

V spolupráci s globálnou skupinou T-Mobile a dodavateľom, firmou Flash Networks, prináša od 1. februára 2006 spoločnosť T-Mobile Slovensko svojim zákazníkom možnosť zrýchlenia práce na internete prostredníctvom technológie GPRS/EDGE a UMTS. Vďaka novej optimalizačnej službe T-Mobile Speedmanager tak budú môcť efektívnejšie pracovať s internetovými stránkami, čím sa T-Mobile opäť približuje ku svojim zákazníkom v snahe poskytnúť im čo najväčší komfort pri využívaní mobilných dátových služieb.

T-Mobile Speedmanager predstavuje pre zákazníka transparentnú optimalizáciu dátovej komunikácie v sieti GPRS/EDGE a UMTS. Navyše umožňuje prispôsobenie internetového pripojenia konkrétnym potrebám zákazníka. Prenos dát je aj naďalej spoplatňovaný podľa aktuálneho cenníka a zvolenej mobilnej dátovej služby.

Po prvom prihlásení do internetu sa automaticky zobrazí okno nastavení T-Mobile Speedmanager a po zvolení úrovne kompresie obrázkov si tak zákazníci zrýchlia načítavanie stránok. Práve obrázky tvoria podstatnú časť prenosu dát pri prezeraní internetových stránok a tak už nízka úroveň kompresie zrýchli sťahovanie stránok.

Okrem základnej služby T-Mobile Speedmanager je k dispozícii aj verzia T-Mobile Speedmanager plus, s ktorou úžívatelia dátových služieb T-Mobilu získajú ďalšie možnosti nastavenia prehliadania internetových stránok. T-Mobile Speedmanager plus prináša možnosti nastavenia kompresie obrázkov, filtrovania rôzneho typu dát, optimalizácie na úrovni aplikácii a sieťového pripojenia. Aplikácia je dostupná bezplatne na internetovej stránke http://www.t-mobile.sk/speedmanager pre počítače s operačným systémom Microsoft Windows.

Speedmanager je dostupný bez nutnosti aktivácie všetkým zákazníkom služieb Data Basic, Data Start, Data Standard, Data Nonstop a Internet Nonstop využívajúcim pripojenie na internet prostredníctvom prístupového bodu APN internet.

Zmeniť nastavenia si užívatelia pripojení prostredníctvom GPRS/EDGE alebo UMTS môžu na stránke http://www.t-mobile.sk/speedmanager.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu