BenQ-Siemens: S81, EF91, EF51,

Tlačová správa:

BenQ Mobile dnes predstavil tri novinky vrátane prvého HSDPA telefónu na svete

Na medzinárodnom kongrese 3GSM v Barcelone dnes spoločnosť BenQ Mobile predstavila tri nové mobilné telefóny značky BenQ-Siemens, medzi ktorými je aj prvý HSDPA telefón na svete. Do predaja sa tento telefón dostane počas majstrovstiev sveta vo futbale. Zaujímavé produktové portfólio a rozvoj novej značky BenQ-Siemens pri súčasnom znižovaní nákladov by mali najneskôr do konca roka 2006 priniesť spoločnosti BenQ Mobile finančnú stabilitu a zisk.

Predpokladom pre vytvorenie silnejšej trhovej pozície značky BenQ-Siemens, ktorá bola po prvýkrát predstavená v januári 2006, je spojenie dlhodobých technických skúseností spoločnosti Siemens a znalostí BenQ v oblasti spotrebiteľského dizajnu. Spoločnosť BenQ Mobile už avizovala tendenciu rozšíriť svoje produktové portfólio a zamerať sa na UMTS, prevratné zobrazovacie technológie a multimediálne funkcie. Túto snahu odzrkadľuje aj ukazovateľ ARPU (Average Revenue per Unit ? priemerný zisk na jednotku) a tiež skutočnosť, že poprední mobilní operátori už zaradili prvé telefóny značky BenQ-Siemens do predaja. Aplikovanie tohto prístupu a súčasné zameranie sa na znižovanie nákladov a využívanie synergií vznikajúcich v hodnotovom reťazci umožňuje spoločnosti BenQ Mobile vytvoriť si dobrý základ pre budúci rast od roku 2007.

Trojica dnes predstavených mobilných telefónov jasne naznačuje ambíciu BenQ Mobile zamerať sa na dva hlavné trendy - ultratenký dizajn a vysoké prenosové rýchlosti - a tiež snahu pokračovať v kombinovaní vzájomne sa dopĺňajúcich skúseností oboch spoločností - BenQ a Siemens. Začiatkom roka spojil BenQ Mobile oba trendy v modeli EF81, prvom produkte pod značkou BenQ-Siemens. Nová vlajková loď spoločnosti ? BenQ-Siemens EF91 ? ide v tomto smere ešte ďalej, pričom ide o prvý HSDPA mobilný telefón na trhu. O jeho predaj už prejavili záujem T-Mobile a Vodafone. S cieľom vyvolať vyšší záujem budúcich užívateľov bude uvedenie tohto telefónu na trh spojené s Majstrovstvami sveta vo futbale. Kvôli sprístupneniu sietí a služieb HSDPA spolupracoval BenQ Mobile už pri uvedení mobilných telefónov na trh aj s partnerskými mobilnými operátormi. Technológiu HSDPA odborníci považujú za najsľubnejšiu technológiu, ktorá umožní širšie využitie mobilných telefónov. Z tohto dôvodu by mali byť všetky hlavné WCDMA siete aktualizované v priebehu roka 2006. Predstavením jedného z najtenších 3G mobilných telefónov potvrdil BenQ Mobile nielen svoje vedúce postavenie v oblasti technológií, ale aj v oblasti dizajnu, ktorý bol ocenený na iF Product Design Award 2006.

Napriek svojej hrúbke iba 13 mm predstavuje S81 plne funkčný 3G telefón s exkluzívnym dizajnom.

Tretí produkt ? EF51 ? kombinuje do jedného zariadenia hudobný prehrávač a mobilný telefón. Bol navrhnutý pre milovníkov hudby a poukazuje na tendenciu BenQ Mobile ponúkať produkty pre rôzne cieľové skupiny a vyvíjať ich na základe potrieb zákazníkov. Nezvyčajný dizajn telefónu, ktorý má pri zatvorenom kryte na prednej strane umiestnené ovládanie prehrávača, tiež dokazuje silnú stránku BenQ Mobile v oblasti multimédií.

Clemens J. Joos, CEO BenQ Mobile, v tejto súvislosti povedal: "Aj keď naša konkurencia o HSDPA hovorila, som veľmi hrdý na to, že práve BenQ Mobile je prvým výrobcom, ktorý uvedie mobil s touto technológiou na trh. Je to významný úspech. Tri mobilné telefóny, ktoré sme dnes predstavili pod značkou BenQ-Siemens, dokazujú snahu rozvíjať naše portfólio prostredníctvom dizajnu a rozširovania možností sietí 3G. V nasledujúcich mesiacoch budeme pokračovať v uvádzaní prevratných produktov a zároveň plánujeme budovať spoluprácu s významnými zákazníkmi na celom svete."

S cieľom odlíšiť svoje produkty od konkurencie začal BenQ Mobile spolupracovať s rôznymi partnermi. Napríklad nový model EF51 bude podporovať kľúčové technológie Microsoft Windows Media vrátane Windows Media Digital Rights Management (DRM), Windows Media Audio (WMA) a Media Transfer Protocol (MTP). Tieto technológie zabezpečia bezproblémové pripájanie telefónov na počítače s operačným systémom Windows, ako aj prístup k viacerým službám prístupným po celom svete.

"Široká ponuka služieb od Windows Media zvyšuje dopyt po kompatibilite v oblasti mobilných telefónov", hovorí riaditeľ divízie Windows Digital Media spoločnosti Microsoft Kevin Unangst. "Podporovaním technológií od Windows Media a vyvíjaním inovatívnych mobilov prispieva BenQ k rozvoju mobilných telefónov kombinovaných s prehrávačmi hudby." Clemens J. Joos konštatoval: "Obsah je mimoriadne dôležitý pre rast dopytu v priemysle. Preto bude BenQ Mobile poskytovať široké spektrum multimediálneho zabezpečenia, aby zákazníkom poskytol čo najlepšie služby."

Fony.sk: O jendotlivých produktoch sa dočítate v samostatných článkoch v sekcii Recenzie.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu