Orange: Rozširovanie pokrytia UMTS (aktualizované)

Pozorovali ste aj vy rozšírenie pokrytia sieťou UMTS od Orangeu?

Viac o 3G v týchto článkoch:

Orange: UMTS spustené

Orange: Vieme, kde bude UMTS do konca roku 2006

Orange: Chcete USIM od Orangeu?

3G (UMTS)

Aktualizované 1:

Pendo nás v diskusnom fóre upozornil na tento zoznam miest, ktoré neboli, a už sú, pokryté sieťou UMTS: Malacky, Stupava, Bernolakovo, Samorin, Pezinok, Modra, Nitra. Je to evidentné aj z tejto mapy pokrytia.

Aktualizované 2 (2. 5.):

Tlačová správa: Spoločnosť Orange Slovensko od dnešného dňa rozšírila pokrytie signálom 3G do ďalších piatich slovenských miest. Služby 3G – ako napríklad videotelefonovanie, mobilná TV, video a audio na želanie alebo zrýchlené mobilné pripojenie do internetu – môžu využívať už aj obyvatelia Malaciek, Modry, Nitry, Stupavy a Šamorína. Tieto mestá sú pokryté v rámci celej mestskej aglomerácie. Pezinok je pokrytý čiastočne.

Rozšírenie pokrytia sieťou UMTS od Orangeu umožňuje využívať služby 3G už 1 090 000 obyvateľom Slovenska. Pokrytie tak v súčasnosti predstavuje 20,2 % populácie.

V súlade s plánovaným rozširovaním pokrytia 3G bude Orange v priebehu roka aj naďalej uvádzať do prevádzky nové vysielacie stanice. Cieľom Orangeu je do konca kalendárneho roka priniesť signál siete UMTS do všetkých slovenských miest s viac ako 20 tisíc obyvateľmi.

Aktualizované 3 (22. 5.) :

Tlačová správa: Moderné multimediálne služby ako videohovory, mobilnú televíziu či mobilný prístup k internetu, video a audio na želanie prostredníctvom 3G siete môžu využívať už aj zákazníci Orangeu v Liptovskom Mikuláši a Senci.

Orange rozširuje pokrytie signálom svojej mobilnej siete tretej generácie v štandarde UMTS o ďalšie dve mestá. Spolu tak nové služby 3G od Orangeu môže využívať už viac ako 1,1 milióna obyvateľov Slovenska, čo predstavuje viac ako 21 % populácie. Liptovský Mikuláš je pokrytý v rámci celej aglomerácie a pokrytie Senca je zatiaľ čiastočné.

V súlade s plánovaným rozširovaním pokrytia 3G bude Orange v priebehu roka aj naďalej uvádzať do prevádzky nové vysielacie stanice. Cieľom Orangeu je do konca kalendárneho roka priniesť signál siete UMTS do všetkých slovenských miest s viac ako 20 tisíc obyvateľmi.

Aktualizované 4 (22. 5.):

Náš čitateľ Marek12 objavil na mape pokrytia ďalšie pokryté mestá: Bojnice, Piešťany a Prievidza.

Aktualizované 5 (26. 5.):

Tlačová správa: V priebehu jediného týždňa priniesol Orange moderné multimediálne služby siete 3G obyvateľom ďalších piatich miest: Prievidzi, Bojniciach, Piešťanoch, Poprade a Spišskej Novej Vsi. Videohovory, mobilnú televíziu či mobilný prístup k internetu, video a audio na želanie prostredníctvom 3G siete môže využívať už viac ako štvrtina slovenskej populácie.

Orange rozširuje pokrytie signálom svojej mobilnej siete tretej generácie v štandarde UMTS o ďalších päť miest. Spolu tak nové služby 3G od Orangeu môže využívať už takmer 1,4 milióna obyvateľov Slovenska, čo predstavuje viac ako 25 % populácie. Všetky nové 3G mestá sú pokryté v rozsahu celej aglomerácie.

Aktualizované 6 (23. 6.):

Tlačová správa: Už tretina obyvateľov Slovenska môže využívať nové služby tretej generácie od Orangeu. Signál 3G siete je k dnešnému dňu dostupný v 29 mestách na celom Slovensku. Moderné multimediálne služby, ako videohovory, mobilnú televíziu, či mobilný prístup k internetu, video a audio na želanie prostredníctvom 3G siete, môže využívať približne 1,7 milióna obyvateľov Slovenska.

Orange rozširuje pokrytie signálom svojej mobilnej siete tretej generácie v štandarde UMTS razantným tempom a multimediálne služby novej siete sprístupňuje v ďalších mestách: v Komárne, Lučenci, Michalovciach, Ružomberku, Vranove nad Topľou a vo Zvolene. Všetky nové mestá sú pokryté v rozsahu celej aglomerácie.

Cieľom Orangeu je do konca kalendárneho roka priniesť signál siete UMTS do všetkých slovenských miest s viac ako 20 tisíc obyvateľmi. Zoznam miest, ktoré sú pokryté 3G sieťou od Orangeu: Banská Bystrica, Bojnice, Bratislava, Dunajská Streda, Komárno, Košice, Levice, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Michalovce, Modra, Nitra, Piešťany, Poprad, Prešov, Prievidza, Ružomberok, Spišská Nová Ves, Stupava, Šamorín, Trnava, Vranov nad Topľou, Vrútky, Zvolen a Žilina. Čiastočne sú pokryté mestá Pezinok a Senec.

Aktualizované 7 (13. 7.):

Ku 13. júlu 2006 Orange pokrýva signálom 3G 44 miest v rozsahu celej ich aglomerácie. Služby siete 3G tak už v súčasnosti môžu využívať viac ako 2 235 000 obyvateľov Slovenska, čo predstavuje 41,5 %.

Zoznam všetkých aktuálnych miest: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bardejov, Bojnice, Bratislava, Čadca, Dubnica nad Váhom, Dunajská Streda, Hlohovec, Humenné, Komárno, Košice, Levice, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin , Michalovce, Modra , Nitra , Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Piešťany , Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senec, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stupava, Šaľa, Šamorín, Topoľčany, Trebišov, Trenčín, Trnava, Vranov nad Topľou, Vrútky, Zvolen, Žiar nad Hronom, Žilina

Diskusia k článku:

Začať diskusiu