Nová outdoorová Nokia 5500

Tlačová správa:

Nokia 5500 Sport: outdoorový smartphone nabitý funkciami

Espoo, Fínsko 10. mája 2006 - Z brehov svetoznámej islandskej Modrej lagúny vyplávala do svetových vôd nová Nokia 5500 Sport. Telefón so športovo elegantným dizajnom je určený zákazníkom preferujúcim športový životný štýl. Nokia 5500 Sport ponúka najmodernejšiu technológiu, ktorú potrebuje aktívny človek a je navrhnutá špeciálne tak, aby vyhovovala náročným podmienkam pri práci aj tréningu.

„Nokia 5500 Sport spája vášeň a športového ducha s najmodernejšími trendmi v mobilnej komunikácii. Nokia 5500 Sport je ideálny spoločník pre aktívny mestský život,” hovorí Heikki Norta, Senior Vice President, Mobile Phones, Nokia. „Existuje veľká skupina zákazníkov požadujúcich športovo ladené produkty napriek tomu, že sa športu sami nevenujú na profesionálnej úrovni. Nokia 5500 Sport predstavuje telefón ušitý na mieru ich špecifickým potrebám. Jej vlastnosti ocenia najmä pri behaní v parku, počas dňa stráveného pri vode a dokonca, aj keď chcú urobiť dojem na prvom rande.“

Režim podľa vašej nálady

Jedno jediné tlačidlo slúži k aktivácii troch špeciálne navrhnutých režimov – pohotovostný režim telefónu, hudobný režim určený na relaxáciu alebo štart do nového dňa a nakoniec športový režim, ktorý vám pomôže rozohriať a zapotiť sa. Nokia 5500 Sport je navyše vybavená jedinečnou technológiou, ktorú firma Nokia predstavila ako prvá na svete - “text to speech”. Nemusíte odtrhnúť oči od bežeckej dráhy alebo stránok časopisu, stačí len jedno stlačenie a Nokia 5500 Sport sama nahlas prečíta SMS správu. V športovom režime Nokia 5500 sleduje priebeh vášho tréningu a umožňuje vám tak úplne sa koncentrovať na úlohu alebo cvičenie.

Pokiaľ ide o hudbu, Nokia 5500 Sport prináša závan čerstvej energie. Podporuje celý rad digitálnych hudobných formátov a pamäťové karty do veľkosti 1 GB (microSD), ktoré umožňujú v telefóne uchovať približne 750 piesní. S  hudobnou kolekciou vždy po ruke môže mať každá vaša aktivita vlastný soundtrack.

V športovom režime vám Nokia 5500 pomôže monitorovať prácu alebo cvičenie. Integrovaný krokomer umožňuje kontrolovať dosiahnutú vzdialenosť alebo spálené kalórie – či už pri náročnom pracovnom dni v meste alebo drine vo fitcentre. Pre zvýšenie odolnosti je Nokia 5500 Sport vybavená ergonomickým plášťom z nerezovej ocele doplneným o gumové úchytky a kryt odolný voči vode a prachu. Ladná Nokia 5500 Sport využíva materiály používané pri výrobe najmodernejších bežeckých topánok pre špičkových športovcov, a tak vyzerá dobre nielen na tenisovom kurte.

Trojpásmová Nokia 5500 Sport (GSM 900/1800/1900) „vtrhne“ do obchodov v lete (v 3. štvrťroku) 2006 a jej predpokladaná cena bude približne 12 500 Sk bez DPH.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu