2 GB microSD na svete

SanDisk predstavil dvojgigabajtovú pamäťovú kartu microSD. Súčasne teda ide o najväčšiu dosiahnutú kapacitu tejto najmenšej pamäťovej karty na svete. Jej predaj spolu s SD adaptérom začne do dvoch mesiacov exkluzívne v USA (v obchodoch Verizon Wireless), neskôr sa dostanú aj do predajní v ostatnom svete. Podpora 2 GB kariet microSD je očakávaná už v najbližšie predstavených modeloch mobilných telefónov s podporou tohto formátu.

Hlavným cieľom tejto karty sú hudobné mobilné telefóny. V roku 2006 až 29 % predaných mobilných telefónov bude, podľa predpokladov, ponúkať podporu pamäťových kariet.

Cena 2 GB microSD karty nebola oznámená, ale pre porovnanie: Dnes sa cena 1 GB microSD pohybuje na úrovni do 2 000 Sk, preto cenu 2 GB karty očakávam na úrovni 3 500 - 4 000 Sk.

Začiatky microSD kariet sa niesli v znamení pamäťoviek TransFlash, ktoré boli minulý rok premenované na microSD po tom, čo ich zastrešila SD Card Association.

Pred rokom sme písali o novej 512 MB karte microSD. "Do konca roku by sme sa mali dočkať 1 GB karty a v roku 2006 aj 2 GB microSD." SanDisk teda skutočne slovo dodržal.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu