::bcmobil.sk

Recenzia nového časopisu Na Slovensku sa objavuje nový časopis venovaný mobilným telefónom a komunikácii.

Možno ste prekvapení, že sa na našich stránkach objavuje recenzia časopisu. Na Slovensku sme však doteraz žiadny konkurencieschopný magazín nezaregistrovali. Kvalita doteraz prichádzala len z Češkej republiky. Od týchto dní je situácia o poznanie lepšia a my vám prinášame pocity z tohto nového odborného média, dvojmesačníka ::bcmobil.sk.

Na 64 stranách nájdete množstvo užitočných informácií. Osobne som bol po prvom prelistovaní tohto diela milo prekvapený. Objavilo sa tu už niekolko pokusov vytvoriť kvalitný slovenský magazín venujúci sa mobilným telefónom, no bez väčších úspechov. Sme preto radi, že môžeme stáť pri zrode očividne konkurencieschopného diela.

Projekt ::bcmobil.sk vytvára kombinácia časopisu a web stránky www.bcmobil.sk. Tá má byť len doplnkom k printovému médiu, autori momentálne neprejavujú snahu konkurovať zabehnutým internetovým serverom. Časom by sa mal na webe objaviť aj internetový obchod. Uvidíme, čo všetko si na čitatelov ::bcmobil.sk jeho autori pripravia. My sa konkurencie nebojíme...

Obsah prvého čísla časopisu je bohatý. Táto moja pozitívna reakcia nasledovala po skeptických očakávaniach.

Na obálke možno prekvapí obyčajné dievča, no tvorcovia časopisu údajne nepoužili snímku modelky zámerne. Tento krok nehodnotím ani kladne, ani záporne, aj keď ja by som asi predsa len použil záber na profesionálnu modelku. Obálka je predsa prvou kontaktnou plochou pre potenciálneho čitateľa. Na druhej strane, autori časopisu zrejme predpokladajú záujem o obsah diela a nie o modelku na titulnej stránke.

Za úvodom, sprievodcom časopisu a indexom sa nachádza množstvo prehľadných a graficky veľmi príjemne spracovaných strán venovaných výhradne slovenským mobilným operátorom a mobilným telefónom. Celý obsah diela je rozdelený do piatich hlavných častí:

- novinky,

- témy,

- telefóny,

- praktikum,

- infoservis.

Takto pôsobí dvojmesačník ::bcmobil.sk medzi pomerne silnou konkurenciou z Českej republiky priemerne. Ponúka však aj novinky, ako napríklad plagát s dievčaťom z titulnej stránky a kalendárom na nasledujúce dva mesiace. To hodnotím ako výborný nápad, len by bolo vhodné dať do kalendára aj mená oslávencov. Aby jeho estetickú funkciu doplnila tá praktická.

V prvom čísle nájdete bližšie informácie o siedmich modeloch mobilných telefónov, autori z tohto počtu zrecenzovali 4 modely, ostatné sú predstavené v tzv. preview. Recenzie sú dobré, len výber konkurentov sa mi zdá pri niektorých modeloch neuvážený. Uvedenie snímky prístroja v mierke 1 : 1 hodnotím jednoznačne kladne.

Reklamy v prvom čísle nenájdete veľa. Pre čitateľa je to jednoznačne príjemná informácia, nebude tak rušený pri pokojnom prijímaní informácií. Cena časopisu by mala postačovať na pokrytie základných nákladov, 55 korún nie je málo.

Záver

Časopis ::bcmobil.sk je určite krokom správnym smerom. Jeho autori sa musia ešte v mnohých veciach zlepšiť, aby dosiahli úroveň najuznávanejších tlačených médií. Ale k tomu je potrebná najmä chuť, a tá očividne autorom nechýba. Server Fony.sk sa bude tiež snažiť prispieť ku zvyšovaniu kvality tohto dvojmesačníka. Medzi šéfredaktormi týchto médií prebehli už predbežné rokovania a my veríme, že spolupráca bude prínosom pre obidve strany. Som presvedčený, že druhé číslo časopisu ::bcmobil.sk bude ešte lepšie než to aktuálne. Ale to už predbieham. Tak bežte do stánkov a podporte zaujímavý a kvalitný slovenský produkt!

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 19.12.2005 - 00:00

Fizzy: Zajtra si ho idem hned obkuknut a kupit...tesim sa ak bude najaka ta spolupraca a fony.sk tak zvysia konkurenciaschopnost no i bcmobil, kedze na svk vladnu ceske printa

anonymous19.12.2005 - 03:47 Trvalý odkaz

Smiley :-): zaujimava spolupraca

anonymous19.12.2005 - 09:11 Trvalý odkaz

dj.uwe: som rad ze na fony.sk sa objavila recenzia tohto casopisu. to svedci aj o vasej profesionalite. takze este raz bravo a zelam vela, vela clankov s bcmobil-om

anonymous19.12.2005 - 09:13 Trvalý odkaz

samuliak: Myslim ze jedina mozna konkurencia by bola slovenska verzia Mobilit (predsalen ceska mm=mobility a slovensku vlastni CPress ktory aj cesku). Keby sa Fony a BC spojili celkom by to padlo - kvalitny portal o mobiloch + kvalitny casopis = supervec. Mne na BC chyba prave aktualne info o MT a opoch. Len forum sa mi (aj ked je tam o dost menej ludi - zatial) paci viac... Inak som rad ze sa to RoCovi (Romanovi Calikovi, sefredaktorovi BC, kto by nevedel) sa to presne rok, mesiac a 16 dni po planovanom termine - PODARILO! Ja sa len obavam ze stary dobry RCMobil (povodny RoCov projekt z ktoreho nakoniec vznikol BCMobil) je nenavratne prec........

Inak haluz ze ked spustali stranku tak bol oznam uz o x dni, ale ked ste dali www.bcmobil.sk/web tak tam bola full stranka (neskor ju presunuli inde) vdaka comu som registrovany skor ako RoCa :-)

anonymous19.12.2005 - 09:51 Trvalý odkaz

Mos: Uz som dost skepticky co sa tyka kvality casopisov o mobiloch.Vid upadok Mobilu a potom aj Mobilit.Uvidim.......ako slepy povedal,ale kazdopadne tomuto casopisu zelam nech prekvapi. :)

Celá diskusia 15 príspevkov