TIP: TinyTube.net - YouTube pre mobily

YouTube.com pozná určite väčšina z vás. Je to doména patriaca Google, na ktorej si môžeme ukladať rôzne videá, ako aj prezerať videá uložené niekym iným. Na ich sledovanie odporúčam vysokorýchlostné pripojenie k internetu (HSDPA, Rýchly internet, DSL a podobne).

Nedávno však vznikla nová sekcia zbierky videí, TinyTube.net s podnadpisom: Mobile video download from YouTube. Tu nájdete videá z YouTube skonvertované do formátu 3GPP, ktorý pozná takmer každý mobilný telefón.

Po zadaní adresy http://tinytube.net sa objaví 9 najnovších videí s ponukou LOW - MIDDLE - HIGH, teda s možnosťou stiahnuť ich v nižšej, strednej alebo vyššej kvalite. Nechýba ani vyhľadávanie, na niektorých mobilných telefónoch sa však nezobrazilo, preto odporúčam naučiť sa používať systém zadávania priameho odkazu s požiadavkou na vyhľadávanie: tinytube.net/?q=HLADANESLOVO&s=search, resp. tinytube.net/?q=HLADANE+SLOVA&s=search (napr. http://tinytube.net/?q=nokia+5110&s=search).

Systém rozpoznáva prehliadače v mobilných telefónoch, preto TinyTube nevyužijete napríklad na PC pomocou prehliadača Opera ("You appear to be using a non-mobile device, so links go to YouTube directly.").

Diskusia k článku:

Začať diskusiu