Príslušenstvo: Nokia Multimedia Car Kit CK-20W

Tlačová správa: Nové handsfree riešenie od Nokia spojuje osobný juke–box s praktickým navigátorom

Bratislava 15. novembra 2006 – Spoločnosť Nokia uvedie koncom novembra na český a slovenský trh Nokia Multimedia Car Kit CK-20W, prvé integrované handsfree riešenie, ktoré spája vysoko kvalitnú komunikáciu, hudbu a navigáciu v aute*. Vďaka rozhraniu Pop-Port (TM) a bezdrôtovej technológii Bluetooth** je užívateľsky príjemný systém kompatibilný so širokým radom mobilných telefónov a ponúka excelentnú audio kvalitu zahrňujúcu DSP (Digital Signal Processing).

Až doteraz museli vodiči, ktorí chceli auto vybaviť hudbou, navigáciou a komunikáciou, inštalovať každý systém oddelene. Nová Nokia Multimedia Car Kit CK-20W ponúka všetky tieto funkcie v jednom riešení. V prepojení s kompatibilným mobilným telefónom slúži v aute ako osobný hudobný prehrávač alebo v spojení s Nokia Navigation Pack LD-2 ako praktický navigátor. Príjemné ovládacie zariadenie približuje užívateľovi telefón, hudbu a navigáciu na dosah ruky. „Tento produkt znamená zásadný krok vpred k dosiahnutiu nášho cieľa, ktorým je zbližovanie multimediálnej a automobilovej komunikácie na sekundárnom trhu,“ povedal Wolfgang Gärtner, Senior Category Manager, Nokia Automotive.

Hudbu uloženú v kompatibilnom mobilnom telefóne prehrávate v stereo kvalite prostredníctvom autoreproduktorov, bez ohľadu na to, či je telefón pripojený pomocou dátového kábla alebo technológie Bluetooth založenej na platforme Bluetooth A2DP Profile. Táto technológia mení mobilný telefón na autoprehrávač s funkciami typu štart/stop, predchádzajúca/nasledujúca skladba ľahko dostupnými na ovládacej jednotke handsfree. Majitelia MP3 prehrávačov, ako je napríklad Apple iPod, môžu prehrávač s Nokia Multimedia Car Kit CK-20W prepojiť aj pomocou kábla, ktorý je súčasťou balenia, alebo pomocou Bluetooth technológie, pokiaľ ju prehrávač podporuje.

Okrem handsfree a hudobného prehrávača je ďalším prínosom systému navigácia. Balenie pozostávajúce z Multimedia Car Kit CK-20W a Nokia Navigation Pack LD-2 zahŕňa aj softvérovú aplikáciu ROUTE 66 Mobile 7, ktorá spolupracuje s väčšinou mobilných zariadení Nokia založených na operačnom systému S60 a ďalšími telefónmi S60***, a ďalej ponúka GPS prijímač prepojiteľný s Multimedia Car Kit CK-20W. Pre optimálny výkon je GPS prijímač inštalovaný vo vnútri auta a nepotrebuje vlastný zdroj energie. V prípade, že používate navigačný softvér v aute, GPS dáta sú posielané na mobilný telefón pomocou Bluetooth. Navigačné údaje sa potom zobrazujú na displeji telefónu, ktorý by mal byť umiestený v držiaku. Veľkosť mapy s vyznačenými informáciami je možné prispôsobiť a hovorené inštrukcie môžete počúvať cez handsfree.

Nokia Multimedia Car Kit CK-20W vždy uprednostňuje hlasovú komunikáciu. Operačný mód zaisťuje, že sa napríklad pri prichádzajúcom hovore alebo navigačných pokynoch automaticky stíši hudba. Pri navigačnom systéme má užívateľ možnosť voľby alternatívneho nastavenia, ktorý umožňuje mať zapnutý zvuk telefónu simultánne s navigáciou, alebo iba prostredníctvom krátkeho pípnutia upozorňuje užívateľa na každú zmenu smeru jazdy, ktorá sa zobrazuje na displeji telefónu.

Nokia Multimedia Car Kit CK-20W bude dostupná koncom novembra a orientačná cena bude 6 600 Sk s DPH. Nokia Navigation Pack LD-2 so softvérom ROUTE 66 a GPS prijímačom nie je pre ČR a SR dostupný. V závislosti od konkrétnych potrieb a destinácií sú vytvorené rôzne verzie ROUTE 66, každá z nich pokrýva jeden štát či región v Európe alebo Severnej Amerike (USA a Kanada).

* V mnohých štátoch používanie mobilných telefónov v automobiloch upravujú zákony. Rešpektujte všetky miestne zákony. Počas jazdy majte ruky vždy voľné. Bezpečnosť na cestách by pre vás mala byť vždy na prvom mieste.

** Bluetooth je registrovanou značkou Bluetooth SIG, Inc. Tento systém podporuje profil A2DP: Advanced Audio Distribution Profile/1.0 a AVRCP Audio/Video Remote-Control Profile.

*** Viac informácií sa dozviete na www.nokia.com, o ďalších mobilných telefónoch S60 sa dočítate na www.60.com.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu