Telefóny Motorola s antimikrobiálnou ochranou AgION

Tlačová správa:

Modely i835 a i880 nasledujú model i870 v sérii mobilných telefónov využívajúcich prírodný antimikrobiálny obal na báze striebra.

PLANTATION, Florida a WAKEFIELD, Massachusetts., 21. novembra 2006 – Spoločnosť Motorola Inc. (NYSE: MOT) dnes oznámila integráciu antimikrobiálnej technológie AgION(R) do ďalších telefónov iDEN(R). Nedávno uvedené telefóny i835 and i880 nasledujú model i870 vyrobený minulý rok ako súčasť rastúceho portfólia telefónov spoločnosti Motorola, ktoré obsahujú antimikrobiálny povrch AgION. Antimikrobiálne látky vyvinuté spoločnosťou AgION Technologies, Inc., sú zabudované do obalu telefónu a chránia ho prostredníctvom spomaľovania rastu mikroorganizmov, ako napr. plesní a snetí, čim napomáhajú v boji proti vzniku pachu. Spoločnosť Motorola je prvým a jediným výrobcom, ktorý ponúka mobilné prístroje obsahujúce ochrannú antimikrobiálnu technológiu AgION.

„Spoločnosť Motorola neustále vyhľadáva najnovšie technológie a užitočné vylepšenia pre svoje mobilné telefóny," povedal Peter Aloumanis, viceprezident a generálny manažér pre severoamerický trh a mobilné zariadenia iDEN(R) spoločnosti Motorola. „Technológia AgION si prostredníctvom telefónu i870 získala minulý rok takú priaznivú odozvu, že sme sa rozhodli sprístupniť ju v širšom sortimente prístrojov iDEN na viacerých svetových trhoch."

Antimikrobiálna technológia AgION je vstavaná do plastických materiálov tvoriacich farebné plochy telefónov a do ich klávesníc. Bola preukázaná jej účinnosť v boji proti širokému spektru plesní, rias a iných mikroorganizmov. Antimikrobiálna technológia pozostáva z prirodzene sa vyskytujúcich strieborných iónov. Striebro je historicky uznávané pre svoje antimikrobiálne vlastnosti a mnohé roky sa už používa na boj proti mikróbom.

Zlúčenina AgION poskytuje ochranu pred mikroorganizmami prostredníctvom pomalého a konštantného uvoľňovania strieborných iónov na svojom povrchu. Tento proces vytvára samočistiaci povrch poskytujúci bezpečnú, priebežnú a dlhotrvajúcu ochranu pred mikróbmi. Štúdie ukázali, že povrchy ošetrené antimikrobiálnou technológiou AgION dosiahli za hodinu 99,99 percentné zníženie počtu mikróbov oproti kultúram normálne sa nachádzajúcim na neošetrených povrchoch.(i) Aj keď antimikrobiálna technológia AgION pomáha chrániť ošetrené povrchy telefónu, nechráni užívateľa pred vírusmi ani inými mikróbmi.

„Sme veľmi radi, že môžeme pokračovať v spolupráci so spoločnosťou Motorola a dodávať ich telefónom našu striebornú antimikrobiálnu ochranu,“ povedala Ginger Merritt, viceprezidentka pre celosvetový marketing spoločnosti AgION Technologies. „Striebro je plne prírodná antimikrobiálna látka schválená pre kontakt s ľuďmi, ktorej účinok sa prejavuje prostredníctvom bezpečného a efektívneho znižovania počtu mikroorganizmov na ošetrených povrchoch mobilného telefónu.“

Diskusia k článku:

Začať diskusiu