Orange: Žiadame T-Mobile verejné porovnanie dátových služieb

Tlačová správa:

Bratislava, 1. december 2006 – Ktorá služba je lepšia? Orange internet expres

od spoločnosti Orange Slovensko alebo Rýchly internet 2 až 20 od T-Mobilu? Na túto otázku by malo dať odpoveď prvé nezávislé porovnanie oboch služieb, na ktoré spoločnosť Orange Slovensko vyzýva svojho konkurenta T-Mobile. Orange si myslí, že verejnosť má právo na objektívne a neskreslené informácie o parametroch obidvoch služieb, na základe ktorých sa sama rozhodne, ktorá služba jej viac vyhovuje.

Orange týmto krokom reaguje na interpretáciu výsledkov kontrolných meraní, ktoré spoločnosť T-Mobile v týchto dňoch prezentovala ako výsledky prieskumu Výskumného ústavu spojov. V správe však chýbajú niektoré podstatné informácie o použitej metodike prieskumu, bez ktorých nie sú prezentované informácie dôveryhodné. Medzi chýbajúce informácie patrí napríklad použitý firmware PCMCIA modemu GlobeTrotter FUSION, ktorý umožňuje v plnej miere využiť možnosti 3G siete s nadstavbou HSDPA.

Orange nechce, aby jeho argumenty boli len tvrdením proti tvrdeniu a zákazníkom chce dať možnosť rozhodnúť sa na základe objektívnych informácií, ktoré vyplynú z nezávislého prieskumu. Orange verí, že objektívne a nespochybniteľné informácie o parametroch obidvoch služieb poskytnú nezávislé merania. Metodika meraní by mala byť so spoločnosťou T-Mobile dohodnutá písomne a na základe nej vykonané merania nezávislou treťou stranou. O výsledku týchto meraní ako aj použitej metodike je Orange pripravený informovať verejnosť. „Chceme, aby sa naši zákazníci mohli v budúcnosti pri výbere svojho poskytovateľa mobilného internetu rozhodovať na základe objektívnych informácií a nie účelových interpretácií podsúvaných verejnosti, ktoré znevažujú konkurenciu a sú neetické. Názory odbornej verejnosti ako aj výsledky našich kontrolných meraní sa výrazne odlišujú od výsledkov prezentovaných spoločnosťou T-Mobile,“ uviedla Dana Prekopová, riaditeľka Technického úseku spoločnosti Orange Slovensko.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu