TIP: GooSync - online synchronizácia mobilu s Google Calendar

Pred pár mesiacmi som kompletne prepadol službám Google. Gmail s kapacitou viac než 2 GB používam (najmä jeho možnosti, WAP verziu, Java aplikáciu, vyhľadávanie) ako záložnú schránku. Ten mi ďalej ponúka prístup ku Google Talk, konkurenta ICQ a Skype. Obľúbil som si tiež Google Calendar (kalendár), Google Reader (RSS), Google Video (na ktorom sú naše videorecenzie) aj Google Docs and Spreadsheets (online tvorba dokumentov a ich zdieľanie s ďalšími užívateľmi). To všetko mám BEZPLATNE a dokonca naraz zobrazené na domácej stránke google.com/ig s mojimi oknami.

Už dlhší čas používam na synchronizáciu kontaktov online službu ZYB.com. Ale na synchronizáciu s Google Calendar-om mi úplne nevyhovuje. Preto som rád, že prispievaťeľ orso v našom diskusnom fóre informoval o aplikácii GooSync, ktorá bezplatne umožňuje synchronizovať kalendár v mobile (otestované so Sony Ericssonom K800i) a Google Calendar.

Postup

1. online registrácia

2. prihlásenie (login)

3. My device - výber vášho mobilného telefónu

4. ten vám potom nastaví špeciálna konfiguračná SMS,

5. v nastaveniach synchronizácie vyberte ešte vhodný dátový profil (APN internet)

6. synchronizujte!

Z Google Calendar sa v mojej K800-ke objavili všetky aktuálne udalosti. Po pridaní pripomienky do K800i sa táto potom synchronizáciou pridala do Google Calendar-a.

Počas synchronizácie nemusíte byť prihlásení na GooSync, ako je tomu napríklad v prípade služby ZYB.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu