Orange: rozšírenie pokrytia 3G a HSDPA

Tlačová správa:

Bratislava, 15. marca 2007 – Najrýchlejší mobilný 3G internet s názvom Orange internet expres je dostupný v ďalších lokalitách. Orange rozšíril pokrytie svojou sieťou 3G s dátovou nadstavbou HSDPA pre rýchle dátové prenosy do ôsmich nových miest a obcí - Lipany, Púchov, Sládkovičovo, Sliač, Spišská Belá, Turčianske Teplice, Veľké Kapušany, Žarnovica. Ich obyvatelia môžu okrem rýchleho mobilného internetu prostredníctvom 3G siete využívať aj ďalšie moderné multimediálne služby, ako videohovory, mobilnú televíziu, či video a audio na želanie.

Výhody najrýchlej­šieho 3G internetu s rýchlosťou pripojenia do 3,6 Mbit/s s najlepším pokrytím môžu zákazníci Orangeu so službou Orange internet expres využiť vo všetkých mestách, ktoré majú 20 tisíc obyvateľov, ale už aj v menších mestách a obciach. Na rozdiel od konkurenčných technológii služba poskytuje dátové spojenie aj mimo pokrytia siete 3G. Použitá technológia umožňuje v prípade nedostupnosti 3G automaticky a bez prerušenia pripojiť iné dostupné siete, ako napríklad EDGE alebo GPRS. Zákazník tak nezostane nikde bez pripojenia.

V súčasnosti je signálom siete 3G od Orangeu pokrytých 57 miest a obcí: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bardejov, Bojnice, Bratislava, Brezno, Čadca, Dubnica nad Váhom, Dunajská Streda, Hlohovec, Humenné, Komárno, Košice, Levice, Lipany, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Michalovce, Modra, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senec, Senica, Sládkovičovo, Sliač, Snina, Spišská Belá, Spišská Nová Ves, Stupava, Svätý Jur, Šaľa, Šamorín, Topoľčany, Trebišov, Trenčín, Trnava, Turčianske Teplice, Veľké Kapušany, Vranov nad Topľou, Vrútky, Zvolen, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Žilina.

Orange v súčasnosti pokrýva signálom 3G už všetky slovenské mestá nad 20 tisíc obyvateľov, čo znamená približne 43,3 % populácie Slovenska

Diskusia k článku:

Začať diskusiu