T-Com: SMS-ky a e-maily už aj z telefónnych búdok

Tlačová správa:

(Bratislava, 22. marec 2007) – Slovak Telekom pokračuje aj v obohacovaní služieb v rámci verejných telefónnych automatov (VTA). V súčasnosti tak môžu záujemcovia z automatov posielať aj textové správy alebo e-maily.

V júli minulého roka sprístupnila spoločnosť možnosť platby za hovory aj pomocou euromincí v 700 automatoch po celom Slovensku. V marci tohto roka prináša ďalšiu novinku pre VTA: možnosť posielania textových správ a e-mailov z vybraných automatov.

Posielanie SMS

Textové správy môžu používatelia odosielať do pevnej siete ST i do mobilnej siete T-Mobilu alebo Orangeu. Cena za odoslanú správu do slovenských sietí je 3 Sk s DPH, správa do siete zahraničných mobilných operátorov stojí 5 Sk s DPH. Maximálna dĺžka SMS správy je 160 znakov. Telefónne automaty umožňujú iba odosielanie správ, prijímanie správ nie je technologicky možné. SMS správa je adresátovi doručená vždy z telefónneho čísla +421 2 4940 4069 (t.j. z SMS centra Slovak Telekom). Na prijatú SMS správu z tohto čísla nemožno odpovedať alebo spätne volať.

Pokiaľ adresát vlastní telefón s podporou SMS (či už mobilný alebo využívaný s pevnou linkou), bude mu správa okamžite doručená. Pokiaľ taký telefón nemá, SMS správa bude zmenená do hlasovej podoby a adresátovi bude dvakrát oznámená v hlasovej forme (pôjde o tzv. hlasovú SMS správu). Ak je adresát nedostupný, systém vykoná ďalších 13 pokusov o doručenie hlasovej SMS správy do 72 hodín od jej odoslania. Pokiaľ nebude dovtedy SMS správa doručená, dôjde k jej vymazaniu z SMS centra.

Textové správy sa posielajú na štandardné čísla s predvoľbou pevnej (0xx) či mobilnej siete (090x, 091x), pri zahraničných sieťach je potrebné použiť medzinárodnú predvoľbu v tvare 00xx a zadať celé číslo.

Posielanie e-mailov

Posielanie e-mailov je realizované podobným spôsobom ako tvorba a odosielanie SMS. Cena za odoslaný mail je 3 Sk s DPH. Maximálna dĺžka e-mailu je 160 znakov. Zákazníkovi je mail doručený z adresy VTA_e-mail@T-COM.sk a nie je možné naň odpovedať. Pri posielaní e-mailov je potrebné uviesť kompletnú resp. existujúcu adresu, aby mohol byť mail korektne doručený.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu