T-Mobile: zdieľajte dáta aj na SIM pomocou vynovenej služby Rýchly internet

T-Mobile od dnešného dňa ponúka dátové programy začlenené do troch skupín:

1. základný prístup k internetu z mobilu - aktivovaný každému zákazníkovi automaticky, cena 99 Sk bez DPH / MB (doteraz zvaný Data Basic), viď článok T-Mobile: všetkým aktivujeme Data Basic

2. malé dátové balíky web'n'walk - za 99 Sk bez DPH získate 10 MB mesačne, za 199 Sk bez DPH dostanete 20 MB mesačne plus 1 GB dát na e-maily, viď článok T-Mobile: nové dátové balíky web'n'walk.

3. veľké dátové balíky Rýchly internet - ktoré ponúkajú pre jednu osobu zdieľanie dátového balíka prostredníctvom všetkých dostupných technológií (od GPRS, cez HSDPA, Flash-OFDM až po Wi-Fi) a na viacerých zariadeniach (modem, mobil).

Pôvodné balíky Data budú zrušené, ich doterajší majitelia sa môžu rozhodnúť pre ich ponechanie.

Môžete si teda napríklad aktivovať Rýchly internet 2 (balík 2 GB mesačne od 599 Sk bez DPH), kúpiť za tisícku modem Flarion (Flash-OFDM), zaviazať sa na dva roky, a pritom z mobilu využívať dané 2 GB aj na e-maily, WAP, web aj ako modem v mieste, kde nie je pokrytie Flash-OFDM (teda mimo 70 % pokrytej populácie). Pri vyšších programoch tiež môžete notebook pripojiť cez Wi-Fi a vyššou rýchlosťou čerpať predplatené dáta na letiskách alebo v hoteloch.

Zdieľanie dát pomocou novej služby Rýchly internet je veľmi zaujímavé, ale neplatí pre vianočné programy Donekonečna. Aktivácia zdieľania dát je nutná v predajni T-Mobilu.

Zaujímavá poznámka sa nachádza v diskusii pod článkom nové dátové balíky web'n'walk: Pri W'n'W Surf&Mail mozes vyuzit bezplatny pristup ku e-mailu aj cez Outlook (PC + mobil ako modem). Len si daj pozor na to, ze pocitac sa po pripojeni na net bude snazit stahovat aktualizacie a pod. A to uz zadarmo nebude - to budes cerpat z 20 volnych MB.

Takisto upozorním na postreh čitateľa: ked mam Donekonecna+SMS, nemozem mat na pausalnej SIM-ke volny objem dat viac ako 20MB, kedze boli zruene Data Standart a Data Nonstop.

Citujem ďalší príspevok z danej plodnej diskusie : Predplatený objem dát je možné čerpať technológiami GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA a Flash-OFDM. Službu Rýchly internet prostredníctvom verejnej telefónnej siete (technológiami GPRS, EDGE, UMTS a HSDPA) je možné aktivovať na samostatnej dátovej SIM karte v rámci služby Rýchly internet. Tarifikačný interval pre službu Rýchly internet je 1 kB pre všetky APN a všetky služby a účtuje sa ako suma prijatých a odoslaných dát. K službe Rýchly internet je možné využívať prístup do internetu aj prostredníctvom dodatočnej, maximálne jednej SIM karty s aktivovaným programom služieb 20+20 Viac a vyšším alebo so Službou Partner, a to až do výšky spoločného predplateného objemu dát príslušného programu služby Rýchly internet. K tejto dodatočnej SIM karte je bezplatne poskytovaná služba MobilMail Extra a bezplatný neobmedzený prístup na internet prostredníctvom služby T-Mobile HotSpot v rámci SR. Využívanie dátových služieb v roamingu sa riadi samostatným cenníkom dátových služieb pre službu Roaming. Dáta prenesené nad predplatený objem dát sa účtujú podľa cenníka služby Rýchly internet. Uvedené ceny a podmienky platia pre zákazníkov, ktorí uzatvoria Zmluvu o pripojení Rýchly internet alebo realizujú zmenu služby Rýchly internet od 16 . 4. 2007.

Citujem tlačovú správu:

Veľkou novinkou spoločnosti T-Mobile je možnosť využívať službu Rýchly internet aj na SIM karte. Ak si zákazník aktivuje alebo už má aktivovanú službu Rýchly internet, predplatený objem dát môže využívať aj na surfovanie a mailovanie cez svoj mobilný telefón (na svojej existujúcej SIM karte s hlasovým programom služieb). Služba Rýchly internet teda už nie je limitovaná technológiou FLASH-OFDM, ale je možné ju využívať aj prostredníctvom všetkých ostatných mobilných dátových technológií, ktoré T-Mobile poskytuje (t.j. GPRS/EDGE a UMTS/HSDPA).

Ak zákazník využíva napríklad program Rýchly internet 2, k dispozícii má 2 GB dát mesačne, ktoré môže využiť na surfovanie a mailovanie nielen zo svojho počítača prostredníctvom Modemu alebo Dátovej karty, ale aj z mobilného telefónu. Za obidva prístupy do internetu bude zákazník platiť jeden mesačný poplatok a využívať jeden spoločný predplatený objem dát, čím si výrazne sprehľadní a zefektívni svoje náklady na pripojenie do internetu. Navyše, k uvedenej hlasovej SIM karte T-Mobile zákazníkovi bezplatne poskytne službu MobilMail Extra. Zákazníkom s programami Rýchly internet 10 a Rýchly internet 20 poskytne T-Mobile zároveň bezplatný neobmedzený prístup na internet prostredníctvom služby T-Mobile HotSpot v rámci SR.

Od 16. apríla 2007 zavádza T-Mobile aj novú výšku poplatkov za službu Rýchly internet pre neviazaných zákazníkov.

Rýchly internet 2

aktivácia: 299 Sk bez DPH

mesačný paušál s viazanosťou: 599 Sk bez DPH

mesačný paušál bez viazanosti: 799 Sk bez DPH

voľný objem dát: 2 GB

spoplatňovanie nad voľný objem dát 299 Sk bez DPH / GB

maximálna prenosová rýchlosť z internetu (download): 2 Mbps

maximálna prenosová rýchlosť do internetu (upload): 512 kbps

MobilMail Extra: áno

bezplatný prístup na T-Mobile HotSpot: nie

Rýchly internet 10

aktivácia: 299 Sk bez DPH

mesačný paušál s viazanosťou: 999 Sk bez DPH

mesačný paušál bez viazanosti: 1 199 Sk bez DPH

voľný objem dát: 10 GB

spoplatňovanie nad voľný objem dát 299 Sk bez DPH / GB

maximálna prenosová rýchlosť z internetu (download): 2 Mbps

maximálna prenosová rýchlosť do internetu (upload): 512 kbps

MobilMail Extra: áno

bezplatný prístup na T-Mobile HotSpot: áno

Rýchly internet 20

aktivácia: 299 Sk bez DPH

mesačný paušál s viazanosťou: 1 899 Sk bez DPH

mesačný paušál bez viazanosti: 1 999 Sk bez DPH

voľný objem dát: 20 GB

spoplatňovanie nad voľný objem dát 299 Sk bez DPH / GB

maximálna prenosová rýchlosť z internetu (download): 5,3 Mbps

maximálna prenosová rýchlosť do internetu (upload): 1,8 Mbps

MobilMail Extra: áno

bezplatný prístup na T-Mobile HotSpot: áno

Predplatený objem dát je možné čerpať technológiami GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA a FLASH-OFDM. Tarifikačný interval pre službu Rýchly internet je 1 kB pre všetky APN a všetky služby a účtuje sa ako suma prijatých a odoslaných dát. Využívanie dátových služieb v roamingu cez GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA sa riadi samostatným cenníkom dátových služieb pre službu Roaming. Dáta prenesené nad predplatený objem dát sa účtujú podľa cenníka služby Rýchly internet.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu