Nové Motoroly: RAZR2 V8 a RAZR2 V9

Motorola dnes predstavila dve novinky vychádzajúce z nového názvu RAZR2 - Motorola RAZR2 V8 (EDGE) a Motorola RAZR2 V9 (HSDPA).

Nový RAZR2 je veľmi pekné véčko s matným leskom. Mal som ho v ruke, vypnuté. Pôsobilo na mňa luxusne a najväčším prekvapením bol pre mňa veľký externý displej. Škoda len, že som ho nevidel v činnosti. No, keďže sa nejedná ani o prvý kontakt, pokračujem oficiálnymi informáciami.

Motorola RAZR2 V8

Pod externým displejom je trojica dotykových tlačidiel.

2 Mpix fotoaparát

microSD do 2 GB

externý displej 240 x 320 b., uhlopriečka 51 mm,

interný displej 240 x 320 b., uhlopriečka 56 mm,

microUSB 2.0 (aj na pripojenie slúchadiel)

Bluetooth (A2DP),

plnohodnotný HTML prehliadač,

EDGE 4+4

záznam videí MPEG4

Otázkou ostáva interná pamäť. Motorola udáva 420 MB "end user memory", čo by mohlo byť 256 MB microSD + 164 MB internej pamäte. Ale taký optimista nie som.

Na trhu sa má objaviť v júli 2007.

Motorola RAZR2 V9

Oproti V8 ponúka navyše dátové prenosy HSDPA do 3,6 Mbps, a logicky aj podporu UMTS.

Tu sa spomína konkrétne 45 MB internej pamäte plus opäť podpora microSD kariet.

Tlačová správa: Spoločnosť Motorola predstavuje RAZR2 – telefón RAZR novej generácie

Spoločnosť Motorola, Inc. (NYSE: MOT) dnes umožnila svetu na vlastnej koži zažiť vývoj značky RAZR, keď predstavila zariadenie RAZR2, nový kultový telefón. Tento prístroj ďalšej generácie, dostupný na viacerých trhoch od júla 2007, obsahuje najmodernejšie prvky ako je technológia CrystalTalk, až 2GB vstavanej pamäte, prehliadanie internetových stránok3, priame simultánne video spojenie3 a ultra rýchlu orientáciu v menu – toto všetko ukryté v ešte štíhlejšom, pevnejšom a elegantnejšom dizajne.

„Prostredníctvom moderného štýlu a silného výkonu telefónu RAZR2 spoločnosť Motorola opäť mení význam slova mobilný telefón,” povedal Ed Zander, predseda predstavenstva a výkonný prezident spoločnosti Motorola. „Toto zariadenie posúva náš svetovo sa najlepšie predávajúci atraktívny telefón na novú úroveň. Spojenie prelomových nových prvkov a ešte štíhlejšieho exteriéru, akým sa vyznačoval pôvodný kultový telefón RAZR, umožňuje telefónu RAZR2 poskytnúť zákazníkom dokonalý mobilný pôžitok.”

Štíhlejší, no aj napriek tomu očarujúci

Tenká je (stále) v móde – Spoločnosť Motorola vytvorila ešte ostrejší RAZR2 profil, keď z neho oproti originálnemu telefónu RAZR ubrala 2 mm hrúbky.

Veľké je pekné – Maximálne vylepšené duálne obrazovky poskytujú zákazníkom 2 palcový externý displej – najväčší vo svojej triede – pre krištáľovo čistý obraz CLIP a čitateľné texty (RAZR V8), ako aj 2,2” internú obrazovku s dvojnásobným rozlíšením oproti originálnemu telefónu RAZR.

Materiál je dôležitý – Na ďalšie skrášlenie tohto vyhľadávaného kultového telefónu spoločnosť Motorola pri výrobe použila bezspojový kryt, na dotyk mäkkú zadnú stranu a úžasnú vákuovú metalízovú povrchovú úpravu.

Pevnejší a elegantnejší

Pevný ako oceľ – Vo vnútri telefónu RAZR2 sa ukrýva vnútorná kostra z nerezovej ocele poskytujúca telefónu pevnosť a trvácnosť.

Žiadne škrabance na povrchu – Obrovská externá šošovka je vyrobená z chemicky tvrdeného skla poskytujúceho zvýšenú ochranu pred poškrabaním.

Otvárací a zatvárací obal – Spoločnosť Motorola testovala záves obalu z liateho hliníka pri viac než 100 000 laboratórnych testoch, aby zaistila perfektnú funkčnosť zariadenia pri každom jeho otvorení.

Inteligentnejší a pritom jednoduchší

Globálny prístup – Tri nové telefóny v rámci rodiny RAZR2 – V9 (3G HSDPA), V9m (EVDO CDMA) a V8 (GSM) – budú dostupné pre užívateľov všetkých troch hlavných technologických sietí.

Softvérová inteligencia – Niektoré verzie telefónu RAZR2 dokážu pracovať s jazykom Linux/Java (RAZR V8), čím poskytnú spoločnosti Motorola prístup k novej generácii mobilnej architektúry.

Inteligentnejšie rozhranie – Telefón RAZR2 V8 má úplne zmenené užívateľské rozhranie (UR), aby užívatelia dokázali ešte rýchlejšie vyhľadávať svoje kontakty. Tento moment eliminuje viacnásobné záznamy pre tú istú osobu, pričom stále umožňuje uložiť viacero čísel pri jednom kontakte. Hlavné menu je možné prispôsobiť, aby zákazníci od svojich obľúbených aplikácií neboli nikdy ďalej ako 2-3 kliky; aj písanie správ je jednoduchšie: telefón RAZR2 automaticky rozpozná druh správy, ktorú užívateľ posiela.

Úžasná rýchlosť – S novým procesorom ARM 11, sa rýchlosť spracúvania údajov oproti pôvodnému telefónu RAZR zvýšila 10 násobne a s vysokorýchlostným portom USB 2.0 trvá prenos skladby iba 2-3 sekundy.

Vypočujte si to – Inovatívna technológia CrystalTalk od spoločnosti Motorola použitá na telefóne RAZR2 automaticky prispôsobuje zvuk na dosiahnutie čistého hovoru aj v hlučnom prostredí.

Obojstranná komunikácia – Telefón RAZR2 V8 sa „rozpráva” so zákazníkmi prostredníctvom čítania položiek interaktívneho menu, zoznamov kontaktov, e-mailov a správ – funkcia vyvinutá pre ľudí s poruchami zraku, ale využiteľná tiež pri použití v aute6 alebo v pohybe.

Lákavé texty – Aj bez otvorenia samotného telefónu sa používatelia prístroja RAZR2 môžu spoľahnúť na veľkú externú obrazovku s možnosťou čítania správ a zasielania odpovedí na ne prostredníctvom predprogramovaných textových správ (RAZR V8).

Hrajte sa – Nový telefón RAZR2 s 512 MB alebo 2GB pamäte je bombou obsahujúcou bezdrôtovú technológiu stereo Bluetooth a dostatok miesta na približne 1 000 pesničiek8.

Ľahká obsluha – Kompatibilita programu Microsoft Windows Media Player 11 umožňuje zákazníkom v priebehu niekoľkých minút poľahky kupovať, synchronizovať a prenášať svoje hudobné knižnice na telefón RAZR2. Pri niektorých modeloch je možné hudbu sťahovať vzduchom rýchlosťou približujúcou sa k širokopásmovým bezdrôtovým dátovým technológiám.

Dobré vibrácie – Externý displej obsahuje prelomovú „haptickú“ technológiu spoločnosti Motorola, ktorá užívateľom poskytuje vibračnú spätnú väzbu ako odpoveď na ich prstom zadávané príkazy. Spolu s virtuálnymi hudobnými klávesmi táto funkcia umožňuje užívateľom bez námahy ovládať prehrávanie svojej hudby.

Jednoduché prehliadanie – Funkcie na prehliadanie siete internet vrátane plného HTML prehliadača využívajú v novom telefóne RAZR jeho hviezdny displej a vysoko rýchlostné bezdrôtové dátové spojenie pre rýchlejšie, objemnejšie a bohatšie surfovanie. Vstavané e-mailové funkcie poskytujú užívateľom ľahký prístup k osobným aj firemným e-mailovým účtom dosahujúci úroveň pohodlia PC.

Lepšie mobilné vyhľadávanie – V rámci debutu radu prístrojov RAZR2 spoločnosť Motorola do týchto telefónov zahrnula nové výkonné mobilné vyhľadávacie rozhranie od spoločnosti Google, ktoré pomáha užívateľom rýchlo a jednoducho získať informácie, ktoré potrebujú, a priniesť im vysoko relevantné výsledky s absolútnym minimom kliknutí. Rozhranie zároveň umožňuje užívateľom pridať si na lištu svojej domácej stránky Google často navštevované internetové adresy.

Odfoťte toto... a toto -- Funkcia pre viacnásobné zábery (RAZR V8) v rámci 2,0 megapixelového vstavaného fotoaparátu tohto telefónu automaticky odfotografuje až osem nových obrázkov, čím užívateľom umožní výber najlepšej fotografie z kompletnej série obrázkov.

Sledujte to – okamžite, v reálnom čase – Nová okamžitá priama video funkcia umožňuje ďalšiemu bezdrôtovému zákazníkovi, aby „videl to, čo vidím ja” (len RAZR V9) počas trvania hlasového hovoru. Užívatelia si na zariadení tiež môžu uschovať až 2 hodiny video záberov.

Toto zariadenie podporuje profily Bluetooth BIP-ImagePush, BPP-SenderDev, DUN-GW, FT-Server, GAP, GAVDP, Headset-AG, HFP (1.5) AG, OPP-Client, OPP-Server.

Dostupnosť

Uvedenie telefónu na trh sa očakáva v júli, ale zákazníci si už teraz môžu telefón RAZR2 dopredu objednať na adrese www.motorola.com a byť tak medzi prvými na svete, ktorí si budú môcť nový RAZR vychutnať. Informácie o konkrétnej dostupnosti v rámci regiónov vám poskytne váš miestny zástupca spoločnosti Motorola.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu