JAVA: online mapa Bratislavy

Kamarát Vlado mi e-mailom poslal zaujímavý tip na šikovnú mapu Bratislavy, vyhľadávajúcu zadané ulice na adrese ba.arcgeo.sk.

Mňa však okrem tejto webovej mapy oveľa viac zaujala prítomnosť bezplatnej Java aplikácie na webe arcgeo.ck:

MapInHand.jar

MapInHand.jad

Malý JAR súbor som stiahol priamo do Nokie E61i a Java aplikáciu nainštaloval. Mapa umožňuje rýchle vyhľadanie a vyznačenie celej zadanej ulice v rámci celej Bratislavy. Napríklad dnes som hľadal Rybničnú ulicu. Nemal som ani tušenia, kde sa nachádza. Pravidelne používam Java aplikáciu Google Maps, ktorá v najnovšej verzii ponúka množstvo funkcií, ale najmä veľmi podrobnú mapu ulíc i satelitnú mapu. No táto aplikácia nedokáže vyhľadať požadovanú ulicu. Preto by mi dnes prišla vhod aplikácia, ktorá mi ukáže, kde sa hľadaná ulica presne nachádza. A potom buď ostanem v nej a ulicu si priblížim či pozriem okolité časti (rieku, cintorín a pod.), alebo spustím Google Maps a orientujem sa už tam.

Výhodou MapInHand je bezplatnosť a univerzálne použitie. Všetky údaje sú sťahované z internetu.

Ukážka:

arcgeo mapa bratislavyarcgeo mapa bratislavyarcgeo mapa bratislavyarcgeo mapa bratislavyarcgeo mapa bratislavyarcgeo mapa bratislavyarcgeo mapa bratislavyarcgeo mapa bratislavyarcgeo mapa bratislavyarcgeo mapa bratislavyarcgeo mapa bratislavyarcgeo mapa bratislavy

Diskusia k článku:

Začať diskusiu