Orange: ostrá prevádzka optickej siete, až 60 Mbps za 1190 Sk mesačne

Orange dnes spustil ostrú prevádzku optickej siete. Ponúka rýchlosti 60 / 8 Mbps. Ak máte v dome zavedenú optiku od Orangeu (vybrané lokality Bratislavy, Trnavy, Piešťan, Nitry, Trenčína, Žiliny, Banskej Bystrice a Prešova; do konca roka aj Košíc, Prievidze a Nových Zámkov), môžete mať rýchly internet už od 600 Sk mesačne aj s DPH.

Samostatne alebo v balíkov kupujete:

- zariadenia (konvertor na začiatku bytu mení svetelný tok na dátový, z ktorého idú ďalšie potrebné zariadenia na pripojenie telefónu, TV či PC), resp. sa zaviažete na 3 roky a zariadenia dostanete s výraznou zľavou (namiesto 10 - 20 tis. Sk zaplatíte 2 tis. Sk, resp. 1 Sk),

- internetové služby Fibernet (od 600 Sk mesačne),

- televízne služby Digitálna TV (od 360 SK mesačne).

Telefónnu linku "Pevná linka" dostanete ku jednej či obom službám zadarmo. Dostanete aj 100 minút na hovory do pevných SK sietí či na hovory do Orangeu mimo špičky. Medzi majiteľmi Pevnej linky od Orangeu voláte zadarmo kedykoľvek.

Fibernet

názov - downlink / uplink

Štart - 12 Mbps / 1 Mbps za 600 Sk s DPH mesačne

Klasik - 30 Mbps / 2 Mbpsza 720 Sk s DPH mesačne

Premium - 60 Mbps / 4 Mbps za 1 190 Sk s DPH mesačne

Zákazníci Fibernetu majú si môžu zdvojnásobiť rýchlosť odosielania dát za 99 Sk mesačne. Maximum uplinku je teda 8 Mbps, v testovacej prevádzke bol 15 Mbps.

Veľmi ma potešilo automatické poskytnutie akciového Wi-Fi routera na pripojenie viacerých PC kdekoľvek v byte. Kto raz skúsil pripojenie viacerých PC v byte, aj notebookov a telefónov, cez Wi-Fi, nebude chchieť inak.

Digitálna TV

Štart - 13 programov za 360 Sk s DPH mesačne

Klassic - 25 programov za 480 Sk s DPH mesačne

Premium - 50 programov za 1 190 Sk s DPH mesačne

Ak chcete sledovať dva kanály na dvoch TV, potrebujete dva Set-Top-Boxy. Jeden dostanete v akcii, druhý musíte kúpiť za plnú cenu (asi 4 000 Sk). Dokúpiť si môžete aj jednotlivé kanály, väčšinou za 25 Sk / TV kanál mesačne. V ponuke nájdete aj prvé HD televízne stanice. Pri sledovaní TV máte k dispozícii aj mozaiku, zobrazenie 20 miniatúr na TV obrazovke súčasne. Tak nemusíte kanály prepínať po jednom, len si kurzorom vyberiete požadovaný. Šikovné.

Doplnkom ku Digitálnej TV je aj videopožičovňa. Jednotlivé filmy v DVD a HD rozlíšení stoja približne 75 Sk. Nechýbajú ani bezplatné upútavky.

Televíziu vo vysokom rozlíšení je možné sledovať na novších LCD a plazmových televízoroch. Televízory označované ako „HD Ready“ zvyknú mať rozlíšenie 720 riadkov, modely s rozlíšením 1080 riadkov bývajú označované ako „Full HD“. Štandardný televízny obraz vo formáte PAL má 576 riadkov

Pevná linka

Pevná linka prináša neobmedzené volania s ostatnými účastníkmi služby a balík 100 voľných minút na účastnícke čísla v rámci slabej prevádzky do mobilnej siete Orange Slovensko a na volania do všetkých pevných sietí v silnej a slabej prevádzke. Zákazník so službou získa aj nové telefónne číslo pre Pevnú linku v tvare predvoľba/39 XX XX XX. Volania na telefónne čísla účastníkov Pevnej siete Orangeu z iných sietí budú spoplatňované v zmysle cenníkov daných operátorov pre volania do sprístupnených pevných sietí. K doplnkovým službám Pevnej linky patrí Fax, služba CLIP a CLIR.

Pre využívanie služieb Orange Doma je potrebné v byte zákazníka nainštalovať tri zariadenia:

Konvertor - zariadenie, ktoré slúži na prevod digitálneho signálu z optickej prípojky a pripájajú sa k nemu všetky ďalšie zariadenia – telefón, bezdrôtový smerovač, či Set-Top-Box.

Bezdrôtový smerovač (router) - slúži ako domáca dátová brána pre pripojenie na internet prostredníctvom ethernetového kábla a WiFi. Okrem toho vykonáva aj funkciu hardwarového firewallu.

Set-Top-Box - je zariadenie na príjem digitálnej televízie s podporou HD TV. Všetky zariadenia dodá Orange k objednaným službám za akciovú cenu už od 1 Sk s DPH pri viazanosti 36 mesiacov.

Ceny akciových zariadení

Ak si objednáte a zaviažete sa 3 roky používať len digitálnu TV, zaplatíte za potrebné zariadenia (konvertor, bezdrôtový smerovač, Set-Top-Box) akciovú cenu 7 998 Sk. Ak si objednáte len internet, pri najlacnejšom programe zaplatíte za potrebné zariadenia (konvertor, bezdrôtový smerovač) 1 999 Sk, pri ostatných 1 Sk. Ak si objednáte Fibernet aj Digitálnu TV, získate pri najlacnejšej kombinácii (960 Sk s DPH mesačne) potrebné zariadenia (konvertor, bezdrôtový smerovač, Set-Top-Box) za 1 999 Sk, pri vyšších kombináciách len 1 Sk.

Viac info nájdete na novej stránke www.orange.sk/homepage-doma.html

T-Com dnes reaguje:

Do optických prístupových sietí v desiatich najväčších mestách krajiny Slovak Telekom už do konca tohto roku preinvestuje vyše 1 miliardu korún. Podobnú sumu spoločnosť plánuje investovať aj v roku 2008. Možnosť využívať rýchle pripojenie na báze technológií FTTx tak bude mať vďaka tejto investícii postupne až 200-tisíc slovenských domácností.

Časť investícií bude smerovať aj do zahusťovania existujúcej metalickej siete na báze ADSL 2+ a VDSL. Vďaka následnému zvýšeniu rýchlosti pripojenia do internetu budú môcť ďalšie desaťtisíce ľudí využívať služby tripple-play Magio, s možnosťou sledovať digitálnu televíziu s plnou funkcionalitou, ako je napríklad nahrávanie jedného a súbežné sledovanie druhého programu v dvoch separátnych televíznych prijímačoch naraz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu