O2: pokrývame 34 % obyvateľstva SR

Tlačová správa:

Bratislava, 7. septembra 2007 - Spoločnosť Telefónica O2 Slovakia splnila ďalšiu licenčnú podmienku a ku dnešnému dňu prevádzkuje už takmer 500 základňových staníc vlastnej mobilnej verejnej telefónnej siete GSM. Táto sieť v súčasnosti pokrýva signálom 34 percent obyvateľstva, čo je takmer trikrát viac ako stanovuje licencia. Signálom vlastnej siete pokrýva Telefónica O2 Slovakia napríklad už takmer celé územie Bratislavy. Zároveň s vlastnou sieťou bude O2 aj naďalej využívať národný roaming. V priebehu jedného roka plánuje Telefónica O2 Slovakia počet svojich základňových staníc minimálne zdvojnásobiť.

„Telefónica O2 je svetový líder v inováciách a rovnakú ambíciu má aj na Slovensku. Svojim zákazníkom chceme poskytnúť tie najkvalitnejšie služby. Vybudovanie vlastnej siete je dlhodobým strategickým zámerom spoločnosti a jej výstavba neustále pokračuje. Popri vlastnej sieti budeme však aj naďalej využívať národný roaming,“ uviedol Martin Škop, výkonný riaditeľ pre siete Telefónica O2 Slovakia.

Splnenie ďalších dvoch licenčných podmienok len potvrdzuje dynamický nástup O2 na slovenský trh mobilnej komunikácie. Svojou najnovšou ponukou telefonovania za 1 Sk s DPH kedykoľvek do všetkých národných sietí v SR odstránila Telefónica O2 Slovakia bariéry medzi národnými telefónnymi sieťami.

Výstavba mobilnej siete sa prioritne koncentruje v miestach s najvyššou hustotou obyvateľstva a podieľajú sa na nej slovenské firmy. Hlavným dodávateľom technológie je spoločnosť Nokia Siemens Networks, ktorá je celosvetovým lídrom v tejto oblasti. Sieť O2 pracuje na báze najmodernejších technológií.

Uvádzanie siete do prevádzky prebieha postupne v jednotlivých regiónoch Slovenska spúšťaním väčších celkov. Jedinou zmenou, ktorú zákazník zaregistruje je zmena loga na displeji mobilného telefónu, kde sa objaví názov operátora „O2–SK“, alebo číselný kód „231-06“, prípadne kód “SVK–06“.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu