O2: cez WAP konečne na všetky stránky (aj wap.fony.sk)

Doteraz tretí mobilný operátor O2 blokoval cez prístupový bod (APN) WAP prístup na väčšinu wapových stránok. Od včera je možné s pripravenými nastaveniami od O2 pristupovať pohodlne aj na wap.fony.sk a ďalšie WAP stránky.

"Od nedele 9.12.2007 umožňuje wap O2 prehliadanie všetkých internetových stránok bez obmedzení." - tak znie oficiálna správa.

Doteraz ste pre vstup na wap.fony.sk museli používať APN o2internet, ktorý však odporúčame používať aj teraz. Mnohí menej zdatní užívatelia však prístupové body meniť nevedia, a tak je aktuálna zmena pre nich veľmi pozitívna.

Na pripojenie e-mailového klienta či Opery Mini ku internetu používajte aj naďalej APN o2internet.

Ďalšou novinkou je predplatená karta O2 Narovinu Špeciál za 1 Sk.

Pri každej aktivácii a migrácii O2 Pre mňa alebo pri kúpe vianočnej edície predplatenej O2 Karty s programom O2 Narovinu Špeciál môže zákazník získať predplatenú O2 Kartu s programom O2 Narovinu Špeciál len za 1 SK (namiesto 100 SK). Karta obsahuje prednabitý kredit vo výške 50 Sk. Cena za volania do kedykoľvek do všetkých sietí v SR je 4,60 Sk a cena za SMS je 1,60 SK do všetkých sietí v SR. Táto akcia platí do 15. 1. 2007.

Kritiku si stále zaslúži tarifikácia dátových prenosov po 10 kB, pričom konkurencia ponúka 1 kB tarifikáciu. Ak si skontrolujete e-mail každú hodinu (telefóny to zvládajú automaticky), prenesiete na kontrolu hlavičiek 2 - 3 kB. Pri každej kontrole stratíte až 7,5 kB!

Za deň zaplatíte oproti konkurencii až 180 kB navyše a za mesiac pri daných číslach dokonca 5,4 MB! A to všetko len kvôli tarifikácii po 10 kB oproti 1 kB pri hodinovej kontrole e-mailov, ktorá vyžaduje 2,5 kB (príklad).

Diskusia k článku:

Začať diskusiu