Azet spúšťa svoju telefónnu sieť – Azet phone

Tlačová správa:

Bratislava, 6. december 2007 - Spoločnosť Azet.sk, a.s., prevádzkovateľ najúspešnejšieho a najnavštevovanejšieho komunitného portálu www.azet.sk, spustil pre všetkých uživateľov internetu novú službu - Azet phone. Vďaka volaniu cez internet tak môžu všetci registrovaní uživatelia volať bezplatne na čísla Azet phone a na všetky pevné a rovnako aj mobilné telefónne linky do celého sveta môžu volať za mimoriadne východných podmienok.

Spoločnosť Azet.sk pripravila pre všetkých užívateľov internetu Mikulášsky darček v podobe možnosti telefonovania prostredníctvom novej služby Azet phone. Vďaka Azet phone tak registrovaní účastníci môžu telefonovať do celého sveta za veľmi výhodných podmienok.

Milan Dubec, generálny riaditeľ Azet, „Internetová telefónia sa v súčasnosti stáva veľmi žiadanou službou. Je pre nás o to zaujímavejšia, že naši užívatelia už využívajú komunikáciu prostredníctvom www.pokec.sk a je to prirodzený posun ďalej nielen pre nich, ale rovnako aj pre nás. Už včera popoludní sme spustili testovaciu beta verziu Azet phone a teší ma, že záujem zo strany našich užívateľov je naozaj veľký.“

Azet phone je plnohodnotná služba funkčného internetového telefónu, vďaka ktorému je možné volať na ktorékoľvek existujúce telefónne číslo. Každému užívateľovi po zaregistrovaní na stránke www.azet.sk bude bezplatne pridelené vlastné telefónne číslo, ktoré bude dokonca obsahovať regionálnu predvoľbu podľa miesta bydliska, kde účastník žije. Bratislavskí užívatelia dostanú telefónne číslo s predvoľbou 02, zvolenskí užívatelia s predvoľbou 045, Žilinskí s predvoľbou 041 atď. „Azet phone tak poskytuje služby plne personalizovaného telefónu, ktorý okrem telefonovania zadarmo v sieti Azet, ponúka možnosť nahradenia stolného telefónu bez akýchkoľvek mesačných poplatkov,“ uviedol Milan Dubec.

Výhodnosť volania prostredníctvom Azet phone sa odráža aj v cenách, ktoré užívatelia zaplatia za jednotlivé hovory. Pri volaniach na mobilné telefóny v rámci Slovenskej republiky zaplatí užívateľ 5,93 Sk za minútu hovoru, v prípade volaní na pevné linky na Slovensku iba 1,18 Sk/min a pri volaniach na pevné linky do zahraničia zaplatí účastník dokonca iba 1,37 Sk.

Hovory je možné prijímať vďaka aplikácii Communicator doma i v zahraničí, teda kdekoľvek, kde bude mať užívateľ nainštalovanú službu Azet phone. Všade na celom svete platia rovnaké ceny, ako keby sa hovor uskutočňoval na Slovensku. Vypnutý počítač nie je pre Azet phone prekážkou, pretože volajúci môže pomocou bezplatnej hlasovej schránky zanechať odkazy, ktoré volaný účastník dostane e-mailom.

Na to, aby zákazníci mohli využívať službu Azet phone stačí, aby sa registrovali na stránke www.phone.azet.sk a bezplatne si stiahli aplikáciu Azet phone. „Momentálne je služba Azet phone v betaverzii, avšak je to plne funkčný internetový telefón. Radi by sme pred odstránením slovíčka BETA z názvu dokončili väčšiu integráciu s existujúcimi službami na Azete. V najbližšej dobe to bude prepojenie s priateľmi na Azete, a na všetky miesta na Azete, kde sa spomína konkrétny užívateľ, chceme umiestniť infomáciu o tom, či má zapnutý Azet phone,“ Doplnil Milan Dubec.

Výhodou Azet phonu je jeho jednoduché ovládanie. K telefonovaniu je potrebná iba nainštalovaná aplikácia v akomkoľvek zariadení, ktoré podporuje komunikáciu prostredníctvom internetu (PC, komunikátor, mobilný telefón...) a mikrofón s reproduktormi (slúchadlá, handsfree).

Diskusia k článku:

Začať diskusiu