Motorola S200

Recenzia hudobného príslušenstva Krátke zoznámenie sa s káblikovým stereo handsfree s miniUSB konektorom.

Konečne sa na slovenský trh dostalo stereo handsfree s miniUSB konektorom. Ten ponúka viacero nových Motorol ako jediný spôsob pripojenia nabíjačky či príslušenstva. Staršie modely, podobne ako i smartfóny od spoločnosti HTC (MDA, SDA, Qtek, SPV...), ponúkali aj 2,5 mm jack, ku ktorému nie je problém kúpiť redukciu na rozmer 3,5 mm. Lenže majitelia Motoroly RAZR V3i, SLVR L7 či RAZR V3x, ktoré ponúkajú slot na pamäťovú kartu, nemohli túto vymoženosť používať na počúvanie hudby. Na Slovensku totiž nebolo možné kúpiť stereo handsfree s miniUSB konektorom. Doteraz bolo jedinou možnosťou objednanie príslušenstva zo zahraničia alebo kúpa stereo Bluetooth handsfree Motorola HT-820. Od tohto týždňa sa situácia konečne obrátila.

Motorola S200

Motorola S200 je jednoduché zariadenie, zložené z miniUSB konektora (samca), káblika dlhého od konektora ku slúchadlám 120 cm, a modulu s mikrofónom a prijímacím tlačidlom.

Slúchadlá som testoval s Motorolou V3x. Tá ponúka štandardný MP3 prehrávač, ktorý zvláda skladby do asi 400 kbps, skladby s väčším dátovým tokom (592 kbps, 693 kbps) žial tento model neprehral, radšej v takom prípade hlásila chybu a navrhovala skladbu zmazať.

Porovnanie S200 so Sony Ericsson HPM-70 či Nokia HS-20 by bolo zbytočné, to sú špičkové stereo slúchadlá na úplne inej úrovni za oveľa vyššiu cenu. Avšak porovnanie s Nokia HS-23 (dodávané napr. ku Nokia 6280) či so slúchadlami ku Samsungu D600 je namieste. V tomto súboji môžem prehlásiť, že všetky tri ponúkajú podobnú kvalitu reprodukcie. Motorola S200 dobre sedia v ušiach, netlačia. Tlmenie okolitého ruchu je minimálne, to som však pri takejto konšktrukcii slúchadiel očakával.

Motorola S200 Motorola S200 Motorola S200

Všetky snímky sú tvorené Motorolou V3x

Kvalita reprodukcie je dobrá, handsfree splnilo moje očakávania. Motorola V3x ponúka niekoľko spestrení pri počúvaní skladby (ozvena, ekvalizér a pod.), ktoré so slúchadlami celkom slušne vynikli.

Káble od rozdvojky ku obom slúchadlám sú takmer rovnako dlhé. Spona na prichytenie káblika ku odevu je priložená v balení, jej umiestnenie závisí len na vašom rozhodnutí. Na ľavom je umiestnený modul s mikrofónom a ovládacím tlačidlom. To slúži na prijatie a ukončenie hovoru. Milo ma prekvapilo, že po jeho stlačení v pohotovostnom stave došlo k zobrazeniu posledných volaných kontaktov, pričom bolo po opakovanom stlačení tlačidla posledné volané číslo vytočené.

Počas počúvania hudby v otvorenom stave stlačením tlačidla práve prehrávanú skladbu (len MIDI) vložíte do MMS. Po minimalizovaní prehrávača stlačením ovládacieho tlačidla vstúpite do posledných volaných hovorov. Po zavretí prístroja stlačením tlačidla nevykonáte žiadnu akciu, ale podržaním prehrávač hudby úplne vypnete. Opätovné spustenie je možné len cez menu prístroja. Ovládanie skladieb v zavretom stave je celkom pohodlné aj priamo na prístroji. Tlačidlom pre reguláciu hlasitosti meníte hlasitosť alebo preskakujete skladby.

Kvalita hovoru s handsfree je vysoká na oboch stranách.

Chválim aj pevné uchytenie slúchadiel, miniUSB konektor je v tomto smere výnimočný.

Motorola S200 Motorola S200 Motorola S200

Odporúčaná cena: 550 Sk s DPH (Roden, s. r. o.)

Na tieto slúchadlá mnohí majitelia Motorol čakali ako na spasenie. Konečne budú môcť aj majitelia L7 či V3x použiť svoj mobil ako MP3 prehrávač. Aj keď nie špičkový, na počúvanie hudby v rannom autobuse do práce či školy to určite postačí. Za normálnu cenu dostanete normálne možnosti.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 30.03.2006 - 00:41

Atlis: Som zvedavy, kto ich prvy zacne strihat a montovat na ne Sony stuple. :D

anonymous30.03.2006 - 13:38 Trvalý odkaz

ywi: Ked sme pri tom strihani,nebolo by jednoduchsie kupit usb kabel k digitalu za cca 60sk,odstrihnut a naletovat 3,5mm jack samicku...A vyjde to o dost menej ako tieto a pripojite k tomu lubovolne sluchadla.

anonymous30.03.2006 - 15:50 Trvalý odkaz

riso: a ako vies, ze to posluzi na prehravanie hudby? v mini USB su tusim 4 piny. ak by to bolo take jednoduche, uz by sa tu o tom snad pisalo.

anonymous30.03.2006 - 22:08 Trvalý odkaz

pipo: tie skladby co si spominal s bitratom 400 kbps a viac boli mp3 alebo co? ja som myslel, ze mp3 idu len po 320..

Celá diskusia 11 príspevkov