T-Mobile: majitelia kreditnej karty T-Mobile nemajú nárok na zdieľanie dát Rýchleho internetu?

Čitateľ Hati (vlastným menom Tibor Hatnančík) nás upozornil na nepríjemnú chybu v systéme T-Mobilu:

Chyba v systéme neumožňuje zdieľanie dát v programoch Rýchly internet pre majiteľov kreditnej karty T-Mobile.

V priebehu roku 2005 rozposielal T-Mobile vybraným zákazníkom kreditné karty MasterCard Electronic. V princípe šlo o obyčajnú kreditku bez poplatkov s úverovým rámcom. Navyše za každých 200 Sk pri platbe získa zákazník jednu minútu do vlastnej siete ako bonus k svojmu paušálu do budúceho mesiaca. Tieto minúty sa čerpajú ešte pred voľnými minútami, reálne tak šetrí peniaze a navyše je bez poplatkov. Počas troch rokov som sa prakticky nestretol s problémom, až začiatkom tohto.

Chcel som si aktivovať "Rýchly Internet 2" na samostatnú SIM kartu a využiť jeho veľmi praktickú vlastnosť - možnosť zdieľať predplatený objem dát s materskou SIM kartou, ktorú mám v telefóne ku svojmu hlasovému paušálu. Chybou systému toto zdieľanie nie je možné! Aktivovaná MasterCard Electronic sa pri mojom čísle zobrazuje ako špeciálna služba "WinBack", a táto vraj blokuje zdieľanie. Aj keď sám predajca tomu najprv nechcel veriť, nedokázal s tým nič spraviť. Rovnako jeho skúsenejší kolega a ďalší dvaja na infolinke (predajňou bol priamo T-Mobile na Vajnorskej v Polus City Center v Bratislave). Nakoniec som si musel k Rýchlemu internetu nedobrovoľne aktivovať ešte aj službu "web'n'walk Surf&Mail". aby som mohol využívať základné funkcie môjho telefónu – WAP, e-mail, IM, RSS.... Za RI2 obsahujúci 2048 MB dát teda platím 713 Sk mesačne, ale musím mať navyše službu za 237 Sk, v rámci ktorej mám k dispozícii smiešnych 20 MB.

Samozrejme chvíľu trvalo, kým som si zvykol na mobile nepoužívať dátovo náročné aplikácie. Za prvé dva týždne som tak dosiahol cez 80 MB. Tých 1 500 Sk navyše na faktúre ma teda naozaj "potešilo". Hlavne, keď to nemuselo byť.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu