Motorola sa rozdelí na dve spoločnosti

Tlačová správa:

Motorola naštartovala proces k vytvoreniu dvoch nezávislých spoločností:

Mobile Devices a

Broadband & Mobility Solutions

Schaumburg, Illinois, USA, 26. marca 2008 – Motorola, Inc. (NYSE: MOT) dnes ohlásila, že jej predstavenstvo začalo proces, na konci ktorého vzniknú dve nezávislé spoločnosti. Toto rozhodnutie nadväzuje na vyhlásenie spoločnosti z 31. januára 2008, v ktorom sa zaviazala vyhodnotiť štrukturálne a strategické preskupenie jej obchodných aktivít a potvrdzuje kroky k úspešnejšiemu poziciovaniu divízií Mobile Devices a Broadband & Mobility Solutions a vytvorenie vyššej hodnoty pre akcionárov.

„Rozhodnutie odčleniť divízie Mobile Devices a Broadband & Mobility Solutions je výsledkom procesu analýz, ktoré boli realizované manažmentom a predstavenstvom v súčinnosti s nezávislými poradcami,“ povedal Greg Brown, prezident a predseda predstavenstva spoločnosti Motorola. „Vytvorenie dvoch lídrov vo svojich segmentoch prinesie vyššiu flexibilitu, optimálnejšie prerozdelenie štruktúry kapitálu a presnejšie zameranie manažmentu. Rovnako tak povedie k cielenejším investičným príležitostiam akcionárov.“

Formálny vznik dvoch subjektov, ktorý je ešte predmetom finančných, daňových a právnych analýz, by mal majiteľom akcií priniesť výhody vlastníctva akcií dvoch voľne obchodovateľných spoločností:

Spoločnosť Mobile Devices je lídrom v odvetví komunikačných produktov a technológií. Navrhuje, vyrába a predáva mobilné telefóny a príslušenstvo s integrovanými softvérovými riešeniami, ktoré obsahujú najmodernejšie osobné komunikačné technológie. Zároveň disponuje portfóliom vlastníckych práv.

Súčasťou spoločnosti Broadband & Mobility Solutions budú divízie Enterprise Mobility, Government & Public Safety a Home & Networks, ktoré vyrábajú, navrhujú, integrujú a prevádzkujú hlasové a dátové komunikačné riešenia a bezdrôtové širokopásmové siete pre korporátnych zákazníkov, štátne a bezpečnostné zložky. Poskytujú aj koncové digitálne a IP (Internet Protocol) video riešenia, infraštruktúru mobilných a vysokorýchlostných širokopásmových sietí, káblové set-top prijímače a zariadenia pre rezidenčné a komerčné bezdrôtové siete.

„Naše priority sa dnešným vyhlásením nemenia,“ dodal G. Brown. „Naďalej budeme zvyšovať výkonnosť divízie Mobile Devices tým, že chceme ponúkať atraktívne produkty spĺňajúce požiadavky našich zákazníkov na celom svete. Súčasťou tejto snahy je i proces hľadania nového výkonného riaditeľa pre Mobile Devices. Silne veríme v našu značku, zamestnancov a naše intelektuálne vlastníctvo a očakávame, že Mobile Devices sa opäť dostane na pozíciu trhového lídra ako jednoznačne zameraná a nezávislá spoločnosť.“

Predpokladá sa, že k dokončeniu procesu rozdelenia by malo dôjsť v roku 2009. Vzhľadom na množstvo faktorov, ktoré tento proces ovplyvňujú, zatiaľ nie je definitívne jasné, že sa odčlenenie nakoniec zrealizuje, prípadne kedy a za akých podmienok sa tak stane.

O spoločnosti Motorola

Motorola je na celom svete známa svojimi inováciami v oblasti komunikácií. Vyvíja technológie, produkty a služby, ktoré umožňujú mobilné zážitky. Naše portfólio zahŕňa komunikačnú infraštruktúru, podnikové mobilné riešenia, digitálne set-top boxy, káblové modemy, mobilné zariadenia a Bluetooth príslušenstvo. Motorola je odhodlaná dodávať komunikačné riešenia ďalších generácií pre ľudí, firmy a vlády. Motorola, spoločnosť s celosvetovým pôsobením a vplyvom, ktorá sa nachádza v rebríčku Fortune 100, dosiahla v roku 2007 obrat vo výške 36,6 miliardy dolárov. Viac informácií o našej spoločnosti, pracovníkoch a inováciách nájdete na stránke www.motorola.com.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu