TIP: nová Java aplikácia Skype, Fring stále lepší

Koncom minulého týždňa sa svetom internetu rozniesla informácia o novej beta verzii Java aplikácie Skype. Nájdete ju na adrese skype.com/download/skype/mobile.

Ja som ju stiahol priamo do mobilu (Nokia N95 8GB) z adresy skype.com/m.

skypeskypeskypeskypeskypeskypeskype

Možnosti aplikácie sú zatiaľ veľmi obmedzené. Hovor sa mi nepodarilo uskutočniť vôbec - ani prichádzajúci, ani odchádzajúci. Na písanie správ aplikáciu bez problémov použijete.

skypeskypeskypeskypeskypeskypeskypeskypeskypeskypeskypeskype

O Skype v mobile sme už viackrát písali:

Skypephone u operátora 3

Skype v mobile - Fring už aj pre najnovšie verzie Symbian

Skype v mobile - čo dnes vieme

V článkoch spomíname aj aplikáciu Fring pre smartfóny s OS Symbian, Windows Mobile a Apple iPhone. Tak som včera opäť navštívil fring.com, vyplnil mobil a telefóne číslo, a o chvíľu v SMS-ke prijal wapovú linku na jej stiahnutie.

Fring ponúka podporu Gtalk, ICQ, Skype aj ďalších instant messaging technológií. A to je na ňom najlepšie. Nokiu N95 8GB mám doma pripojenú k Wi-Fi sieti, ktorú bez problémov využíva aj Fring a hovory cez Skype sú vykonávané bez akýchkoľvek problémov či väčších oneskorení. Obrovskou výhodou je, že som bol schopný telefonovať aj cez EDGE! Síce bolo oneskorenie viac než dvojsekundové, kvalita hovoru nízka, ale telefonovať som mohol.

Fring teda v tomto smere vyhráva a Java aplikácia Skype má výhodu len v ne-smartfónoch, t.j. bežných telefónoch bez otvoreného OS.

skypeskypeskypeskypeskypeskype

Aplikácia Skype pre Windows Mobile ponúka opäť len podporu technológie Skype, a tak je na vás, či radšej neuprednostníte univerzálny Fring.

Poznámka na záver: Celý článok hovorí o bezplatných aplikáciách. Na Fony.sk sa plateným programom venujeme menej a vždy na to dostatočne upozorníme.

Za Tip na novinku ďakujeme čitateľovi s prezývkou panZraLOCK.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu