Orange: nový dátový balík Orange World TV

Tlačová správa:

Bratislava, 30. apríl 2008 – Živé televízne vysielanie 11 televíznych staníc, ale aj prístup k televíznemu archívu a tisícom zábavných videí priamo na displejoch mobilných telefónov si môžu stáli zákazníci Orangeu s blížiacimi sa Majstrovstvami sveta v hokeji užívať ešte výhodnejšie. Nový, zvýhodnený balík na sledovanie mobilnej televízie Orange World TV si môžu aktivovať bez toho, aby sa museli zmluvne viazať alebo čakať na skončenie zmluvnej viazanosti.

Mobilný telefón s podporou 3G využíva v súčasnosti viac ako 600 tisíc zákazníkov Orangeu. Očakávaná éra mobilnej televízie, ktorú môžu zákazníci sledovať na displejoch svojich mobilných telefónov však ešte len prichádza. Orange prináša nový balík Orange World TV za mesačný poplatok 89 Sk s DPH, ktorý obsahuje približne 60 minút sledovania televízie v mobile v sieti 3G (obsahuje 60 MB predplatených multimediálnych dát). Po vyčerpaní balíka umožňuje televízne vysielanie sledovať naďalej za zvýhodnenú cenu 3,50 Sk s DPH za jeden megabajt, čo zodpovedá približne jednej minúte v kvalite 3G. Na displeji mobilného telefónu umožňuje sledovať živé vysielanie 11 televíznych kanálov (Markíza, JOJ, STV1, STV2, TA3, Music Box, ČT24, Music TV, AZTV, Óčko, E24), TV archív a viac ako 3 000 krátkych zábavných videí. Aktivovať balík Orange World TV si zákazníci môžu jednoducho zaslaním SMS správy v tvare TV na číslo 9053. Balík Orange World TV si môžu zákazníci aktivovať samostatne, alebo aj k existujúcim Orange World balíkom.

Mobilnú televíziu v plnej kvalite si môžu zákazníci Orangeu vychutnať na celom území Slovenska pokrytom signálom 3G/HSDPA – v 133 mestách a viac ako 100 priľahlých lokalitách, v ktorých žije takmer 60 % populácie Slovenska.

Komentár Fony.sk

Nedávno som aktívnejšie testoval 3G TV od Orangeu v rámci Orange World a kvalitu obrazu hodnotím ako dostatočnú len v pokrytí 3G. Vždy však bolo, paradoxne, výhodnejšie zvoliť nižšiu kvalitu prenosu, napr. EDGE. Vtedy bola lepšia aspoň zvuková stopa. Mnoho telefónov umožňuje pozerať streamované videá vo vlastnom prehrávači na celej obrazovke, ale na rýchle športové prenosy to určite nebude. Sklamaný som nebol ani tak obrazom (tam som mal i tak nízke očakávania), ako skôr zvukom.

Neviem, či nebude nakoniec lepšie naladiť si hokejový zápas FM rádiom v mobile s čistým zvukom Slovenského rozhlasu.

Orange World TV hodnotím skôr ako zaujímavý spôsob vyskúšať si za necelých deväťdesiat korún možnosti televízie v rámci Orange World. Ku balíku Orange World mini (10 MB) za 153 Sk mesačne totiž dostanete len 20 MB multimediálneho balíka.

Ak tlačová správa hovorí o 1 MB videa za minútu, hovorí o dátovom toku 136 kbps. Ak má z toho tvoriť 64 kbps hlas (v skutočnosti netvorí, a preto je kvalita zvuku slabá), na obraz ostáva 72 kbps! Zvukovú stopu však odhadujem na mizerných 32 kbps a na obraz tak bežne ostáva okolo 100 kbps (niekedy menej, inokedy viac...podľa vyťaženia servera, signálu a pod.). Ak chceme hovoriť o aspoň trochu detailnom videu v mobilnom telefóne s QVGA displejom, musí dosahovať aspoň 300 kbps.

Orange World TV prehrávač pre Symbian

Po aktuálnej návšteve Orange World som objavil novú záložku "Orange World TV prehrávač". Vyskúšajte ho a napíšte nám svoje dojmy.

"Chcete pozerať TV v mobilnom telefóne rýchlo a pohodlne? Stiahnite si zadarmo prehrávač a využite jedinečné možnosti, akými sú napríklad televízna mozaika, rýchle prepínanie TV staníc, programový sprievodca a mnoho ďalších funkcií. Orange World TV prehrávač podporujú nasledovné typy mobilných telefónov: Nokia N95, Nokia 6120c, Nokia E65, Nokia N73 (pozn. red.: jedná sa jasne o aplikáciu pre Symbian, takže ju kľudne vyskúšajte aj na ďalších Nokiách S60)."

Diskusia k článku:

Začať diskusiu