T-Mobile: prístup k zdravotne postihnutým

Dnes uverejňujeme tretí diel otázok mobilným operátorom ohľadom ich prístupu k zdravotne postihnutým zákazníkom. V prípade T-Mobilu na naše otázky odpovedal Martin Vidan.

Zoznam vlastných predajní T-Mobilu

Zoznam našich predajní je dostupný na stránke www.t-mobile.sk v časti Pomoc a podpora.

Pozn. red.: OC Avion Bratislava; Sládkovičova ul., Trenčín; OC Cassovia Košice; Námestie SNP, Zvolen.

Majú na všetkých (vlastných) predajniach vozičkári bezbariérový vstup? Alebo aspoň v jednej predajni v každom meste?

V rámci rozvoja predajnej siete vyberáme priestory, ktoré v maximálnej možnej miere berú ohľad aj na túto skupinu zákazníkov. Z 22 našich vlastných predajní má bezbariérový vstup týchto 12:

Bratislava - Polus; Bratislava - Avion; ; Bratislava - Krížna; Bratislava - nám. SNP; Trnava - Trojičné nám.; B. Bystrica - OC EUROPA; Nitra - Palárikova; Trenčín - Sládkovičova; Žilina - Farská; Košice - OC CASSOVIA; Košice - OC OPTIMA; Košice - Toryská

Ako a aké zmluvy podpisujú nevidiaci? Sú v predajniach aj zmluvy brailovým písmom?

Špecifické postupy nemáme. Postupujeme v zmysle Občianskeho zákonníka, ktorý v § 40 špecifikuje postup pri právnych úkonoch osôb, ktoré nemôžu čítať a písať.

Ako je riešená komunikácia s nepočujúcimi?

Spoločnosť T-Mobile Slovensko spolupracuje s Asociáciou nepočujúcich Slovenska, do októbra 2006 známou pod menom Slovenský zväz sluchovo postihnutých, už šiesty rok. Sluchovo postihnutí spoluobčania využívajú na uľahčenie vzájomnej komunikácie najmä SMS, MMS a dátové služby, preto sme v snahe zjednodušiť a zlepšiť poskytovanie našich služieb tejto cieľovej skupine vyškolili doposiaľ 59 predajcov z celého Slovenska v komunikácii v posunkovej reči. Predajcovia sa pod vedením profesionálnych lektorov učia okrem základov posunkovej reči a prstovej abecedy aj informácie o špecifikách cieľovej skupiny, preferovaných typoch mobilných telefónov a využívaných služieb. Možnosť komunikovať bez prítomnosti tlmočníka či použitia pera a papiera ponúkame v súčasnosti ako jediná spoločnosť na Slovensku. Predajcovia majú k dispozícií špeciálny DVD manuál posunkovej reči, za ktorý T-Mobile tento rok získal cenu v rámci súťaže Podnikové médium roka. T-Mobile v spolupráci s Asociáciou nepočujúcich Slovenska organizuje aj verejné kurzy posunkovej reči.

Ponúka T-Mobile nejaké zľavy zdravotne postihnutým občanom?

V roku 2001 sme špeciálne pre nepočujúcich priniesli program 250 SMS Viac. Medzinárodná asociácia GSM v Cannes udelila T-Mobilu za túto službu v roku 2003 cenu za najlepší produkt v kategórii „Operátor a komunita“. Dnes si túto službu môžu aktivovať aj nehendikepovaní zákazníci.

ORANGE: prístup k zdravotne postihnutým

O2: prístup k zdravotne postihnutým

Diskusia k článku:

Začať diskusiu