3G iPhone je oficiálne na svete

Server engadget.com dnes zverejnil kompletný zápis z tlačovej konferencie spoločnosti Apple, resp. slov jej šéfov, najmä Stevea Jobsa.

3G iPhone bude vyzerať ako ten doterajší. Pribudne mu však veľa očakávaných funkcií.

Od 11. júla bude v predaji v 22 krajinách, do konca roka dokonca v 70 štátoch sveta. Aj na Slovensku. Ale o tom sme už informovali, keďže 3G iPhone sa určite ukáže v Orangei a osobne verím, že aj u ďalších operátorov.

Šokujúcim Prekvapivým údajom je operátorská cena produktu, a to 299 dolárov (6 000 Sk) za 16 GB verziu. Aktuálny model bude v 8 GB verzii predávaný dokonca za 199 dolárov, t.j. asi 4 000 Sk.

Čakáte na GPS? Áno, bude zabudované. Aj podpora 3G. A Steve Jobs tiež sľúbil silnejšiu batériu s 300 h pohotovosti alebo 24 h hudby, alebo 8 až 10 hodín 2G hovoru, alebo 5 h 3G hovoru.

Steve Jobs si dovolil priamo porovnať rýchlosť načítania webovej stránky s inými produktmi. 3G iPhone to zvládol za 21 sekúnd, Nokia N95 za 33 s, Treo 750 za 34 s.

Zatiaľ netušíme parametre fotoaparátu, vylepšení Bluetooth, ani či web už zvládne flash objekty.

Steve Jobs informoval až o 90-percentnej spokojnosti majiteľov iPhone.

S 3G iPhonom bude súvisieť aj služba MobileMe na stálu synchronizáciu údajov medzi PC, Mac a iPhonom. Služba bude platená.

Určite navštívte aj stránku www.apple.com/iphone/.

RECENZIA: Apple iPhone (slovenská verzia)

Diskusia k článku:

Začať diskusiu