Orange: HSDPA do 7,2 Mbps oficiálne

V správe Orange: 3G už 7,2 Mbps a pokrytie rozšírime až na 80 % sme informovali o tejto zmene od septembra 2008. Dnes prišla oficiálna správa o tomto rozšírení. "Rýchlosť až do 7,2 Mbit/s bude automaticky a bezplatne prístupná pre existujúcich a nových účastníkov s Mobilným Orange Internetom Premium, Mobilným Orange Internetom Biznis a s programami 3G Paušál 150, 3G Paušál 250 a 3G Paušál 500. Zvyšovanie rýchlosti mobilných dát prebieha postupne. Do konca septembra dôjde k zdvojnásobeniu rýchlosti mobilnej dátovej siete 3G/HSDPA v celej šírke svojho pokrytia, ktoré predstavuje približne 60 % územia Slovenska."

Tlačová správa:

Bratislava, 2. septembra 2008 – Obyvatelia 117 miest Slovenska sa od 1.septembra 2008 môžu v sieti Orange 3G a jej dátovej nadstavby HSDPA pripájať k internetu dvakrát vyššou rýchlosťou, než tomu bolo doteraz. Orange zvyšuje maximálnu nominálnu prenosovú rýchlosť vo svojej 3G sieti pre sťahovanie dát z pôvodných 3,6 Mbit/s až do 7,2 Mbit/s. Táto bezkonkurenčná rýchlosť spolu s rozsiahlym, až 60 % pokrytím obyvateľstva, vytvára zo siete Orange 3G najlepšiu a plnohodnotnú alternatívu pre užívateľov mobilného broadbandu na Slovensku. Jedine v sieti Orange 3G tak môžu zákazníci naplno využiť možnosti multimediálnych zariadení a mobilného internetu pri najvyššej rýchlosti surfovania, sťahovania e-mailov a multimédií na väčšine územia Slovenska a samozrejme v roamingu.

Rýchlosť až do 7,2 Mbit/s bude automaticky a bezplatne prístupná pre existujúcich a nových účastníkov s Mobilným Orange Internetom Premium, Mobilným Orange Internetom Biznis a s programami 3G Paušál 150, 3G Paušál 250 a 3G Paušál 500.

Zvyšovanie rýchlosti mobilných dát prebieha postupne. Prenosové rýchlosti zvýšil Orange na 87% územia pokrytom signálom 3G v Bratislave, Košiciach, Prešove, Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Trnave, Trenčíne, Martine, Poprade, Prievidzi, Zvolene, Považskej Bystrici, Nových Zámkoch, Michalovciach, Spišskej Novej Vsi, Leviciach, Humennom, Bardejove, Liptovskom Mikuláši, Piešťanoch, Ružomberku, Topoľčanoch, Lučenci, Čadci, Dubnici nad Váhom, Partizánskom, Šali, Rimavskej Sobote, Dunajskej Strede, Hlohovci, Trebišove, Vranove nad Topľou, Brezne, Snine, Senici, Pezinku, Bánovciach nad Bebravou, Novom Meste nad Váhom, Žiari nad Hronom, Dolnom Kubíne, Rožňave, Púchove, Malackách, Handlovej, Seredi, Galante, Starej Ľubovni, Senci, Detve, Skalici, Veľkom Krtíši, Zlatých Moravciach, Revúcej, Šamoríne, Svidníku, Bytči a Stupave.

Do konca septembra dôjde k zdvojnásobeniu rýchlosti mobilnej dátovej siete 3G/HSDPA v celej šírke svojho pokrytia, ktoré predstavuje približne 60% územia Slovenska. Podstatne vyššiu rýchlosť pri pripájaní sa na mobilný internet a ňou súvisiaci ešte vyšší komfort tak budú môcť už čoskoro pocítiť obyvatelia žijúci spolu v 133 mestách a viac ako 120 priľahlých obciach celého Slovenska.

Iba zákazníci Orangeu si užijú výhody rýchleho mobilného internetu, ako aj všetky funkcie moderných dátových zariadení skutočne naplno. Rozdiel rýchlosti v sieti 3G/HSDPA jednoznačne pocítia pri surfovaní na internete, sťahovaní hudby, prezeraní e-mailov či sledovaní TV. Sami si pritom môžu zvoliť, v akých koncových zariadeniach chcú tieto služby využívať. Skvelú ponuku dotovaných 3G mobilných telefónov, ako aj štýlových notebookov im Orange ponúka so službami Orange World a Mobilný Orange Internet.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu