Orange: 3G konečne aj na 2G SIM kartách

Tak sme sa konečne dočkali. Podobne ako v T-mobile, už aj Orange umožňuje využívať 3G služby aj tým, ktorí vlastnia 2G SIM karty. Doteraz to bolo možné len so špeciálnymi USIM kartami určenými pre 3G sieť.

Tlačová správa:

Bratislava, 5. november 2008 – Orange približuje benefity svojej jedinečnej 3G siete úplne všetkým zákazníkom – najnovšie už aj tým, ktorí vlastnia 2G SIM karty. Aj užívatelia predplatených služieb Prima a Orange Click tak už môžu bez potreby výmeny SIM karty videotelefonovať a využívať rýchlejšie dátové prenosy v široko dostupnej sieti 3G. To všetko bez akýchkoľvek aktivačných a mesačných poplatkov.

Prístup k službám v sieti 3G mali doteraz len tí zákazníci, ktorí používali vo svojom mobilnom telefóne 3G SIM kartu. Orange má záujem ponúknuť služby 3G založené na rýchlejších dátových prenosoch naozaj všetkým, preto od zajtra sprístupňuje v regiónoch stredného a východného Slovenska svoju 3G sieť bezplatne a automaticky aj ostatným svojim zákazníkom. Už aj vlastníci 3G telefónov s predplatenými kartami Orangeu – Prima a Orange Click môžu bez problémov videotelefonovať, pričom táto služba bude spoplatňovaná rovnako ako klasický hovor.

Naviac, zákazníci paušálnych mesačných programov na 2G SIM kartách si môžu po novom okrem videotelefonovania užívať aj ďalšie služby, ktoré sú závislé od rýchlosti prenosu dát ako televízia v mobile, Music download atď. Na to, aby mohli zákazníci akékoľvek služby v sieti 3G využívať, je naďalej potrebné, aby vlastnili mobilný telefón s podporou 3G a nachádzali sa v pokrytí sieťou 3G. Pri videohovore musia túto podmienku spĺňať obaja účastníci.

3G sieť spoločnosti Orange Slovensko podporujúca vysokorýchlostné dátové prenosy je v súčasnosti dostupná už pre takmer 60% populácie – teda pre viac ako 3 milióny obyvateľov Slovenska v 133 mestách a ďalších viac ako 120 priľahlých obciach. Okrem služieb dostupných v mobilných telefónoch zákazníkov umožňuje 3G sieť v rámci svojej nadstavby HSDPA aj širokopásmový prístup k internetu. Orange okrem neustáleho rozširovania pokrytia 3G siete v záujme ešte vyššieho komfortu zákazníkov zvýšil aj maximálnu rýchlosť prenosu dát na 7,2 Mbit/s.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu