Nokia predstavila nové e-mailové a IM riešenia

Nokia predstavila silného konkurenta Gmail-u. Ten ponúka niekoľko GB dát pre každú schránku, pohodlný prístup z webu aj mobilu (xHTML, resp. Java verzia). Ja som už silne navyknutý na spomínaný Gmail, ktorý ponúka široké možnosti a nedávno už predstavil aj videohovor (len z webovej verzie). Nokia však nezaháľa, a dokonca v rámci Nokia Messagingu zahŕňa aj podporu služieb, akými sú Gmail, Google Talk a pod. Nokia tiež predstavila, nám už dlhší čas dobre známu, aplikáciu Nokia Email service (téma v našom fóre: Nokia Email service (beta)).

Linky:

Nokia Beta Labs

Nokia Email service

Nokia ovi

Tlačová správa:

Barcelona, Španielsko/Bratislava, 3. decembra 2008 – Spoločnosť Nokia predstavila službu Nokia Messaging, ktorá posúva spotrebiteľské e-mailové a IM riešenia so mobilných telefónov Nokia. Služba Nokia Messaging umožní prístup k e-mailovým a IM účtom nielen zo služieb Yahoo! Mail, Yahoo! Messenger, Windows Live Hotmail, Gmail, Google Talk a AOL Mail, ale aj z e-mailových riešení od tisícok poskytovateľov internetových služieb na celom svete.

„Nokia Messaging umožní našim zákazníkom jednoduchý a cenovo dostupný mobilný prístup k najrozšírenejším e-mailovým a IM účtom na svete. Naším cieľom je, aby bol mobile messaging cenovo dostupný pre všetkých užívateľov telefónov Nokia. Spoločnosť Nokia preto messagingovými funkciami vybaví čo najväčší počet telefónov a zaistí ich kompatibilitu s najrozšírenejšími messagingovými službami na trhu. Na základe niekoľkých kliknutí priamo na úvodnej obrazovke mobilného telefónu majú teraz užívatelia prístup nielen ku službám Windows Live Hotmail, Yahoo! Mail, Gmail, ale aj k e-mailovým účtom od tisícok poskytovateľov internetových služieb na celom svete, a dokonca aj k úplne novým e-mailovým účtom od spoločnosti Nokia,” povedal Tom Furlong, senior viceprezident úseku Consumer Messaging, Services & Software.

Mail on Ovi

Nokia ďalej oznámila, že spúšťa webový prístup k službe Mail on Ovi, ktorá ponúka užívateľom 1 GB úložného priestoru a filtre na blokovanie nevyžiadanej elektronickej pošty. Vytvorením účtu Mail on Ovi získajú užívatelia nielen prístup ku svojej elektronickej pošte, ale aj k iným službám Ovi, a to na mobilných telefónoch, ako aj počítačoch. V decembri 2008 príde na svetový trh dostať betaverzia služby Mail on Ovi v 12 jazykoch, ku ktorým patrí angličtina, španielčina, portugalčina, francúzština, nemčina, hindčina, bengálčina, filipínčina, indonézština a malajčina, a to vo všetkých prístrojoch Nokia Series 40, ktoré sa v súčasnosti dodávajú na trh. Neskôr bude ponuka doplnená o celý rad ďalších jazykov. Verzia s webovým prístupom sa začne predávať vo februári 2009.

Nokia Messaging

Na trh sa Nokia Messaging začne dodávať v prvom štvrťroku 2009 v Austrálii, Fínsku, Nemecku, Holandsku, Singapure, Veľkej Británii a Venezuele a počas roku i v ďalších vybraných krajinách. Dohody s kľúčovými operátormi umožnia Nokia Messaging ponúknuť ako službu podporovanú operátormi, aby užívatelia s dátovým programom, ktorý zahŕňa Nokia Messaging, mohli bez ďalších poplatkov naplno využiť prístup k integrovaným službám push e-mail a IM.

Služba push e-mail Nokia Messaging je dnes vo forme skúšobnej betaverzie na obmedzenú dobu dostupná zadarmo. Túto službu si môžu z webových stránok email.nokia.com okamžite stiahnuť a nainštalovať majitelia telefónov Nokia s rozhraním S60, ako je napr. Nokia E71 a Nokia N95. Nokia Messaging je e-mailová aplikácia navrhnutá pre podporu mobilnej elektronickej pošty. Táto aplikácia umožňuje jednoduché nastavenie e-mailového účtu – stačí zadať e-mailovú adresu a heslo a e-maily začnú na mobilnom prístroji okamžite fungovať. Nokia Messaging umožňuje priamo z prístroja Nokia jednoduché čítanie, odosielanie, preposielanie e-mailových správ a odpovedanie na ne, sťahovanie a čítanie príloh a pripojenie súboru ako prílohy k e-mailu.

Nokia Messaging, umožňujúca mobilizáciu elektronickej pošty spotrebiteľov, je okamžite dostupná na celom rade telefónov Nokia S60. Instant Messaging a podpora pre zariadenia Nokia s rozhraním Series 40 budú sprevádzkované v druhej polovici roku 2009.

Zákazníci spoločnosti Nokia, ktorí budú mať telefón vybavený službami Nokia Messaging a Mail on Ovi, budú môcť – ako štandardnú funkciu svojho telefónu – využívať mobilnú elektronickú poštu, či už

s e-mailovými účtami alebo bez nich. Spoločnosť Nokia zatiaľ dodala zhruba 200 miliónov prístrojov, ktoré umožňujú okamžité spustenie messagingových riešení, ako sú Nokia Messaging, Mail on Ovi alebo podnikový mobilný e-mail (Microsoft Exchange Activesync).

Diskusia k článku:

Začať diskusiu