ša-la-la nám zdraželo

Pokojné plynutie predvianočných dní bez výraznejších akcií Orangeu a O2 ukončil v pondelok T-Mobile, pre ktorého sa Vianoce končia zrejme v prvom decembrovom týždni. A urobil to značne netypicky a "nevianočne" - rapídnym zdražením všetkých telefónov, ktoré boli svojím pomerom ceny a úžitkovej hodnoty naozaj zaujímavé a stáli za upísanie duše. Zákazníkov, ktorí chceli stráviť v pokoji domova prvú adventnú nedeľu s tým, že v pondelok si s úsmevom prídu pre svoj vysnívaný telefón za korunku, čakalo nemilé prekvapenie s prvkami čierneho humoru. Zdraženie o 599 000 % je hodné na zápis do knihy rekordov, pokus oň však za tým nehľadajte.

Program 100Viac za dvesto korún mesačne s kupónom a k nemu napríklad vŕzgajúca, ale dobre vybavená Nokia 6220 za 1 Sk, bol pre ružového operátora asi krokom do neznáma, ktorý sa zmenil na skok späť. Aj pre gigantických operátorov je výrazné dlhodobé dotovanie telefónov a paušálov nezaujímavé. T-Mobile spustil vianočnú kampaň ako prvý, a ako prvý z nej aj škrtá zaujímavý prvok - extrémnu dotáciu bežne veľmi drahých mobilných telefónov.

Dôvody môžu byť štyri:

1. Lebo ružový manažment zistil, že obľúbený vzorec 1 + 1 = 3 nefunguje.

2. Lebo vianočné prémie, 13. a 14. plat manažmentu jednoducho niekto zaplatiť musí.

3. Lebo sa chystá VEĽKÉ zlacňovanie, ktorému musí samozrejme predchádzať VEĽKÉ zdražovanie.

4. Lebo.

Potešia sa možno jedine ľudia s obchodným zmýšľaním, ktorí kupovali korunové telefóny s vidinou zisku vo výkupoch. Smútok v duši a prievan v peňaženke čaká všetkých, ktorí zaváhali, dúfajúc, že vianočné rýmovanie bude pokračovať ešte lepšie, lacnejšie a výhodnejšie. Veselé rýmy sa však zmenili na nevydarený rap, ktorý sa po hudobnej stránke snaží vylepšiť aspoň ponuka FIX 100 na dva roky zadarmo a predĺženie ostatných akcií do konca januára roku Pána 2009.

Treba si utrieť slzy a spievať ďalej, T-Mobile nám dá namiesto lacného mobilu sto korún mesačne na ďalšej SIM karte. Volať predsa potrebuje každý. Takže ďalšia SIM karta? Ale dajte pokoj! No pri koncoročnom sčítaní aktívnych zákazníkov sa operátorovi zíde každá použitá kartička. Veď aj Orange každoročne obdarúva neaktívne Prima karty "kilečkom".

Takže hlavu hore priatelia, nahodiť úsmev č. 5, vysmrkať sa a šup do predajní...3 eurá a 30 centov mesačne niekoho určite poteší.

Hlavne, že sme zdraví...

Diskusia k článku:

Začať diskusiu