útok spoza Atlantiku

Dnes sa sobotné upratovanie presunulo až na večer. Veď vysávať dokážeme aj za svetla úspornej žiarovky. A energiou nešetríme len my!

Nový rok je na zmeny ako stvorený a neplatí to len pre Slovensko a euro. Zaútočili najmä spoločnosti spoza Atlantiku, ktorých vplyv v Európe síce slabne, ale to neznamená, že nemajú čo ponúknuť. U nás nie príliš rozšírená značka Palm totiž vyrukovala s novým operačným systémom Palm webOS, ktorý má byť v kombinácii s multitouch displejom jasnou zbraňou proti nahryznutému jabĺčku. Trh si totiž vyžaduje novinky, nech sú akékoľvek - napríklad aj bezdotykovú nabíjačku.

Rozhýbala sa aj Motorola, ktorej pomaly, ale isto zateká do topánok. Na slovenskom trhu jej pomôžu už len rybárske čižmy. SURF je prvým telefónom tohto výrobcu s dotykovým OS Windows Mobile. Surferom spoza veľkej mláky však asi niekde zmizla A4-ka s nákresom klávesnice. Zrejme si ju požičali inžinieri z Palmu, ktorí, na rozdiel od Motoroly či Applu, na poriadnu klávesnicu nezabudli. Hospodárska kríza, v spolupráci s ekologickou, prinútila Američanov k takmer nemožnému - siahnuť po recyklovaných plastových flašiach. Po vypití svojej dvojlitrovky Coca-Coly si z nej už dokonca aj zavolajú. Samozrejme, až v momente, keď z nej vyrobia Motorolu Renew. Chvályhodné!

V Japonsku vládne nuda, Sony Ericsson to potvrdil aj novými predstavenými telefónmi. Už roky sa výrazne nemeniaci dizajn mala osviežiť nová "vyklápačka" aj "vysúvačka". Navyše, Švédov aj Japoncov už načisto omrzelo liať peniaze do ekonomicky neefektívneho UIQ. Z toho vyplynulo posledné zbohom pre uvedenú dotykovú alternatívu Symbianu. Štafetu preberá Nokia.

Kto si ani z tejto ponuky nevybral, môže navštíviť Las Vegas a z kasína si odskočiť na výstavu CES, ktorá je najväčším veľtrhom spotrebných technológii na svete, vrátane tých mobilných. Tam sa dozviete, že opäť bude všetko ľahšie, menšie, inteligentnejšie, kompatibilnejšie, jednoducho oveľa lepšie než pred rokom. Technologický pokrok treba ľudu servírovať postupne, nech sa nestratí čaro inovácii a noviniek.

Na Slovensku sa toho veľa neudialo - mrzne, mrzne a mrzne... U susedov sa však dejú oveľa horúcejšie veci. Kašlite na hospodársku krízu a radšej pohľadajte svoju zlatú kreditku, pretože rakúsky klenotník Peter Aloisson oblepil iPhone pár kúskami 18-karátového žltého, červeného a bieleho zlata čím sa jeho cena vyšplhala na skromných 1,839 milióna €. Neoblepíte si aj vy svoju služobnú Nokiu nejakým tým karátom? Hneď z nej bude unikát!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu