Made in USA

Tak a je to tu. Spojené štáty majú nového vládcu. Ďalší Pán Prsteňov je zvolený a svet žije v očakávaní, čo dotyčný pán Barack v tejto ekonomicky ťažkej situácii vymyslí.

Asi sa pýtate, prečo seriózny server zameraný na mobilné technológie preberá politiku, zvlášť tú, ktorá je šlahačkou na lacnej piškótovej torte. Dôvod je jednoduchý, B.O. je prvým americkým prezidentom, ktorý využíva mobilný telefón. Hmm...pri troche zamyslenia to nie je ani tak zarážajúce, George zrejme za osem rokov svojho pôsobenia na podobné technologické novinky nemal čas a ísť ďalej do minulosti smerom k legendárnej oválnej pracovni, či až k J. F. Kennedymu, nemá cenu.

Ale to sme odbočili. Pán Barack môže naďalej veselo SMS-kovať, wapovať a sťahovať si nové zvonenia a JAVA hry do svojho mobilného miláčika. Doteraz používané BlackBerry (dosť bolo rasizmu, odteraz to bude BarackBerry), však bude nahradené špeciálnym prístrojom Sectera Edge, s cenou začínajúcou na 2 650 amerických dolároch, ktorý je odolný voči pádom, vode, nadmerným vibráciám a prachu. Barack si z neho zavolá pri teplotách od -23 do +60 stupňov Celzia, čiže služobky v Grónsku a rovníkovej Afrike nie sú vylúčené. Použitiu sú adekvátne prispôsobené aj rozmery, decentné pripevnenie na opasku by predsa mohlo vyvolať skutočné diplomatické faux paux. Túto zázračnú mašinku vyrába spoločnost General Dynamics, ktorá pôsobí aj v oblasti vojenských bojových vozidel, námorných a leteckých systémov a aj vojenskej výzbroje. Nikto nevie, či stlačenie obligátnej kombinácie *#0000# nebude znamenať útok na pozície Al-Káidy a na infolinke nebude nonstop čakať šéf americkej tajnej služby. Samozrejme, uvedený telefón je v kategórii Top Secret, čiže okrem B.O. a spol., ho nevie a nesmie používať takmer nik. Detaily ohľadom využívaného mesačného programu momentálne zisťujeme. Využitie nájde v ňom určite aj nová SDXC karta s kapacitou, o ktorej sa nám pred pár rokmi nesnívalo ani v tých najdivokejších technologických snoch.

V Bielom dome teda zavládla mobilná revolúcia, čo nás samozrejme teší a politika je tým opäť o niečo bližšie k bežným smrtelníkom. Veríme, že pán Obama v najbližších dňoch predstaví svojho miláčika v rubrike Prvý kontakt, minimálne jeho najlepšie skóre v piškvorkách, pretože nie len prácou je človek živý.

A ako to vyzerá u nás? Orange ide v ústrety zákazníkom otvorením nového zákazníckeho centra v Banskej Bystrici, na milú slečnu s príťažlivým hlasom a nepríťažlivými informáciami teda nemusíme čakať dlhé minúty a jej zostane viac času na obľúbenú tresku v podnikovom bufete. Snáď. T-Mobile otvoril tiež niečo, a to opätovne zabalený vianočný balíček s 50 % kreditu navyše pri programoch FIX. Žial ani výpredajový vianočný papier nedokázal zakryť fakt, že ak sa chcete amatérsky tarifikovať, stačí pohľad na stopky v 30 sekundových intervaloch.

Nikdy nebude všetko ideálne a dokonalé, preto odložte na chvíľu vysávač aj Cillit Bang a nasledujúce chvíle využite na milý telefonát blízkej osobe, či aspoň slečne v call centre. A to všetko ide predsa aj bez telefónu za štyri priemerné mesačné výplaty...

Diskusia k článku:

Začať diskusiu