MWC 2009 denník: deň tretí - zábava sa nekončí

Utorkové hotelové raňajky...dopísanie denníka z druhého dňa v hotelovej izbe...metro...z podzemia vylezieme na Plaza de Espanya a opäť vchádzame do toho magického areálu. Dnes už nejdem na žiadnu tlačovú konferenciu, mám asi päť hodín na behanie po stánkoch.

Už z hotela som mal informáciu, že Nokia predstavila svoj osem-megapixelový smartfón Nokia N86. Veľmi pekný nástupca N85-ky. Vyjadrenia, že Nokia končí u piatich megapixelov boli teda márne. Samsung, LG aj Sony Ericsson sa v počte miliónov bodov predbiehajú ako šialení a Nokia sa nenásytnosti zákazníkov nemôže len tak prizerať. Ľudia si totiž absolútne neuvedomujú, že na tak malom senzore s tak slabou optikou nie je v dnešnej dobe možné prekonať najúspešnejšie trojmegapixely. Na nasledujúcich snímkach si všimnite aj Nokia Maps 3

Nokia na Mobile World Congress 2009 v Barcelone predstavila aj záložný batériový zdroj DC-11.

V najväčšej hale 8 som včera vynechal stánok Samsungu. Bolo tam totiž toľko národa, že som nebol ochotný sa tam tlačiť. V utorok už bolo oveľa jednoduchšie prezrieť si novú Omniu HD, aj navigáciu Route 66 v nej. Ako som už včera písal, tá používa mapy NAVTEQ, preto sa nemusíme pokrytia Európy nijak obávať. Chýbať nemôžu ani fotografie extravagantného hudobného modelu Samsung BeatDJ.

Nemohol som sa nevrátiť do stánku Texas Instruments, v ktorom som už včera videl piko-projektor do ruky. Projektor v mobile, to je pre mňa lákadlom číslo jeden v roku 2009. Dúfam, že neostane len pri Samsungu i7410, ktorý sa už v domácej krajine Samsungu predáva.

Blackberry Bold mi robil spoločnosť celý pobyt v Barcelone. So službami BlackBerry bola celá moja pracovná cesta oveľa jednoduchšia. Po príchode do hotela som nikdy nemusel riešiť hodinu vybavovanie e-mailov, všetko som pohodlne stíhal v priebehu dňa. Kolegovi Michalovi Krajčírovi som neustále mohol posielať aktuálne informácie z výstaviska a ja som jeho odpovede vždy obdržal okamžite. A keďže ma Bold s pohodlnou QWERTZ klávesnicou za pár týždňov používania významne oslovil, nový model Storm s dotykovým displejom a bez klávesnice ma aj po prvom dotyku nechal chladným.

Na MWC 2009 v Barcelone som objavil aj jednu slovenskú firmu - tvorcov navigačného softvéru Sygic v stánku Tele Atlas. Tu som so zástupcami jedinej firmy mohol komunikovať v rodnej reči. Vlastne, aj v českom JABLOCOM-e slovenčine rozumeli, ale tu som ju počul aj z úst vystavovateľov. Najnovšiu testovaciu verziu Sygic Mobile mám v taške, určite ju čo najskôr otestujem.

Toshiba tu bodovala s modelom TG01. Tenučká placka nevšedne veľkých ostatných rozmerov. Gigaherzový procesor jeistotne veľkým lákadlom, ale prakticky sme ho nemali ako vyskúšať. Predprodukčné vzorky sa často reštartovali, každá z nich bola určená len na prrezentáciu určitej funkcie. Tá s internetom sa nedokázala v momente mojej prítomnosti v stánku pripojiť ku Wi-Fi. Holt, na finálne kusy si musíme ešte istý čas počkať.

Rakúska Emporia vyrábajúca telefóny pre najstarších spoluobčanov ma, tak ako každý rok, očarila. Opäť som sa však dočkal odpovede, že sa príchod týchto telefónov na náš trh nechystá. Vraj robia nejaké pokusy s odbytom v Českej republike, a ak bude tento pokus úspešný, možno sa dočkáme aj predaja slovenskej verzie telefónov Emporia na Slovensku.

Garmin-ASUS, veľká dvojka tohto konkgresu. Model M20 s Windows mobile ma až tak extrémne nezaujal, ale novinka G60 s vlastným OS áno. Poviem vám, paráda je to! Rýchle, s matným displejom, príjemným užívateľským rozhraním...tešte sa na video.

Cestu a pobyt redaktora na MWC 2009 hradí spoločnosť LG.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu