MWC 2009 denník: deň posledný

V stredu bol na mojom programe dňa odlet domov. Barcelona je krásne mesto, ostal by som tu kľudne aj o deň dlhšie. Nič sa však nedá robiť, po raňajkách pomaly odchádzame na letisko.

Mobile World Congress 2009 v Barcelone videlo vyše 47 000 návštevníkov zo 189 krajín sveta. Na MWC vo februári 2009 vystavovalo v Barcelone 1 300 spoločností na 57 000 metroch štvorcových.

Po príchode z Barcelony som v počítači objavil snímky z niekoľkých vystavovateľov, ktoré ostali nezverejnené. Posledný diel denníka z Barcelony sa preto venuje práve im.

Spoločnosť DOLBY mala výrazný stánok na MWC aj v roku 2008. Tento rok sa už pýšila reálnou spoluprácou s LG v prípade modelu LG Arena. Prezentované zvukové ukážky hodnotiť nebudem - hodnotenie si nechám až na praktické otestovanie LG Arena.

Stánok SD asociácie ma upútal jedným produktom partnerských firiem - konkrétne microUSB čítačka od firmy Buffalo. Malá kartička sa totiž spredu zasunie do otvoru priamo v rámci samotného USB konektora. Výborný nápad!

ZIVIO Boom je najnovšie Bluetooth slúchadlo s teleskopickým mikrofónom a extrémne dlhou výdržou.

SOLIO je odborníkom v oblasti solárnych nabíjačiek. Táto červená je úplnou novinkou. Záložné zdroje SOLIO používajú batériu od 1 000 do 1 800 mAh.

Acer predstavil štyri nové smartfóny - X960, F900, M900 a DX900. Žiaden z nich ma nejak výrazne neoslovil, avšak Acer zapracoval skôr na softvérovej nadstavbe operačného systému Windows Mobile. Krajšia domáca obrazovka, lepšie parametre...som zvedavý na cenu aj praktické skúsenosti.

Nový HTC TouchPro 2 mohol mať radšej označenie HTC TyTN 3, keďže z TyTN 2 kompletne prevzal konštrukciu. Jediný kúsok v stánku HTC ešte používal Windows Mobile 6.1, ale každý budúci majiteľ bude mať k dispozícii bezplatnú inštaláciu Windows Mobile 6.5. Tento operačný systém pre smartfóny predstavil Microsoft práve v Barcelone. Prvý telefón s Windows Mobile 6.5 bude značky LG, v tesnom závese sa istotne udrží aj HTC Touch Pro 2.

Cestu a pobyt redaktora na MWC 2009 hradí spoločnosť LG.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu