Lenovo IdeaTab S2 - tablet s prídavnou klávesnicou a Androidom 4.0

Nový tablet Lenovo IdeaTab S2 predstavený na veľtrhu CES 2012 ponúkne majiteľom tenké telo s hrúbkou 8 mm a hmotnosť 499 gramov. S príslušenstvom v podobe prídavnej klávesnice bude priamo konkurovať tabletu Asus Tranformer Prime.

Lenovo začína používať nový pojem. Po výraze IdeaPad tu máme nový IdeaTab. S tým súvisí aj dnešné predstavenie zaujímavej novinky.

Lenovo IdeaTab S2 prinesie dvojjadrový 1,5 GHz procesor, 1 GB RAM a vnútornú pamäť s kapacitou 16, 32 alebo 64 GB. Pobeží v ňom operačný systém najnovšej verzie Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dotykový IPS displej s uhlopriečkou 10,1'' dostal štandardné rozlíšenie 1 280 x 800 bodov. Nechýba slot pre microSD karty, Wi-Fi, GPS, audiokonektor, microUSB a microHDMI konektor ani podpora rýchlej dátovej siete. Na fotografovanie a nahrávanie videí je určená zadná kamera s 5-megapixelovým snímačom, na videohovory poslúži predná VGA kamera.

Pred pár týždňami predstavil výrobca trojicu nových tabletov pod názvom LePad s uhlopriečkami 5'', 7'' a 10,1''. Väčšie tablety ponúkali podobnú výbavu, no bez dokovacieho konektoru pre klávesnicu a starší operačný systém Android 3.2 Honeycomb.

Prečítajte si: Lenovo má nové tablety v troch veľkostiach (29. 11. 2011)

Tablet by mal mať výdrž na jedno nabitie až dvadsať hodín. Predávať sa bude v druhom kvartáli tohto roka za nezverejnenú cenu. Predaj začne najprv v Číne. Pre porovnanie, Asus Transformer Prime sa na európsky trh dostane ešte v tomto mesiaci.

Zdroj: lenovo.com

Diskusia k článku:

tomas1 09.01.2012 - 18:32

evidentne tu niekto napodobnuje asus koncepciu.

Sherpa10.01.2012 - 11:55 Trvalý odkaz

napodobuje asus koncepciu? a co tak lenovo ideapad U1? ten bol predstaveny uz pred dvoma rokmi.
a k tomu nic nove... ktory tablet ma vydrz 20 hodin? to je pre mna celkom zaujimava hodnota. navyse konkurencie nie je nikdy dost a cim viac takychto tabletov s klavesnicami, tym lepsie.

Celá diskusia 3 príspevky