Naymobile - prvý virtuálny operátor na Slovensku?

Dnes sme dostali pozvánku na tlačovú konferenciu spoločnosti NAY a.s., ktorá sa bude konať v stredu 13. mája 2009. Na nej bude predstavená a odštartovaná nová služba mobilného telefonovania na Slovensku - Naymobile.

NAY dnes k novej službe odmietol publikovať akékoľvek stanovisko. Zato O2 ho v tomto zastúpilo. Server MobilMania.sk zverejnil vyjadrenie hovorcu O2, Reného Paráka, podľa ktorého bude O2 poskytovať túto službu kompletne po technickej stránke. Telefonovať sa bude dať zo sietí O2 aj v rámci národného roamingu aj zo siete T-Mobilu.

naymobile

Viac sa dozvieme asi až na tlačovej konferencii naymobile.

naymobile bude podľa našich odhadov fungovať podobne ako virtuálny mphone v Českej republike. Zákazník tam príde do predajne Makro (t.j. české Metro, reťazec pre podnikateľov), v stánku si vyberie program, zmluvu však podpíše s O2 CZ. Na faktúre tak uvidí aj logo mphone aj O2. Výhodou je, že zákazníci Makra môžu za nákupy dostať voľné minúty. mphone má v ČR tri programy s 50, 200 a 400 minútami. Výhodou sú ceny hovorov účastníkom mphone, pričom do konca roka 2008 boli hovory do O2 účtované rovnako výhodnou sumou. Služby mphone je možné kombinovať aj so službami O2 CZ, napríklad dátovými.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu