WM: Spb Mobile Shell 3.0 pre Windows Mobile

Spb Mobile Shell od ruskej spoločnosti Spb Software je aplikáciou, nahrádzajúcou štandardné užívateľské prostredie operačného systému Windows Mobile. Server Smartmania.cz upozornil na novú, v poradí tretiu verziu tohoto populárneho programu. Stiahnuť si ho môžete na stránke výrobcu za cenu 29,95 $. Autori programu ponúkajú aj 50-percentnú zľavu pre všetkých užívateľov, ktorí si zakúpili Mobile Shell 2.x. Pokiaľ ste si zakúpili staršiu verziu počas predchádzajúcich 90 dní, máte nárok na novú verziu zdarma.

Aplikácia Mobile Shell 3.0 funguje pod operačným systémom Windows Mobile 5.0 a vyšším. Je lokalizovaná do 25 jazykov, medzi ne patrí aj slovenčina a čeština. Oproti staršej verzii sa zmenil vzhľad ponuky a pribudlo mnoho nových funkcií. Funkcie programu sú delené do niekoľkých obrazoviek, medzi ktorými prepínate pomocou rotačného 3D panela (Carousel). Týchto obrazoviek je ponúknutých až 12, niektoré si môžete prispôsobiť pomocou widgetov a ďalších nastavení. Hlavná obrazovka programu (Professional Home) je prepojená s dátumom, časom, kalendárom a zobrazuje taktiež aj aktuálne počasie. Obsahuje aj skratky k nastaveniu profilu, textovým správam či denníku hovorov. Ďalšia ponuka nazvaná Lifestyle Home sa skladá z troch obrazoviek, ktoré si môžete prispôsobiť pomocou widgetov. Funkcia Launcher po spustení zobrazí zoznam naposledy používaných aplikácií. V nastaveniach si môžete zvoliť, či má nahradiť klasickú ponuku štart. Z Launchera sa dá dostať takisto aj do vynoveného Task Managera. Samozrejme nesmú chýbať ani panely na prácu s kontaktami. Pripravené sú hneď tri, prvý pracuje s históriou hovorov, druhý zobrazuje obľúbené kontakty a tretí panel je samotný správca kontaktov. Mobile Shell 3.0 obsahuje aj tzv. wireless managera, v ktorom môžete vypínať jednotlivé moduly v prístroji (Wi-Fi, Bluetooth, GSM).

Viac o užívateľskom prostredí Spb Mobile Shell 3.0 si môžete prečítať na webe Smartmania.cz, prípadne si môžete priamo stiahnuť trial verziu programu tu.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu