O2: roaming - nová tarifikácia aj ceny podľa regulácie

Spoločnosti O2 sme položili niekoľko otázok týkajúcich sa regulácie roamingu od 1. júla 2009. Za odpovede ďakujeme hovorcovi Telefónica O2 Slovakia, Renému Parákovi.

Prečítajte si: Lacnejší roaming - hovory, SMS aj dáta - od júla 2009 realitou (11. 6. 2009)

Prečítajte si: T-Mobile: roaming - nová tarifikácia aj ceny podľa regulácie (15. 6. 2009)

1. Aký bude poplatok za 1 MB v roamingových sieťach EÚ?

Dobrou správou pre všetkých zákazníkov O2, ktorí aj počas dovolenky využívajú mobilný internet, je výrazné zníženie ceny za dátový roaming z 9,958 EUR /MB na 2 EUR /MB.

2. Aká bude tarifikácia dátových prenosov v EÚ?

Tarifikácia dátových prenosov sa po 1. 7. nezmení. Účtovací interval tak bude aj naďalej 10 kB.

3. Aká bude cena za odchádzajúce hovory v EÚ?

Zákazníci O2 už od januára volajú v európskych krajinách za cenu 0,50 EUR s DPH, čo je výhodnejšie než maximálna cena za uskutočnené volania 0,51 EUR s DPH (0,43 EUR bez DPH), ktorú určuje regulátor od júla v celej EÚ.

4. Aká bude cena za prichádzajúce hovory v EÚ?

Cenový strop za volania prijaté v zahraničí sa zníži na 0,19 EUR bez DPH. Rovnako sa znížia aj ceny za zasielanie SMS správ v krajinách EÚ na max. 0,11 EUR bez DPH.

5. Aká bude tarifikácia odchádzajúcich a prichádzajúcich hovorov?

Zavedieme sekundovú tarifikáciu po prvých 30 sekundách volaní uskutočnených v roamingu a od prvej sekundy volania prijatého v zahraničí. Ide o cenovú výhodu pre zákazníkov, ktorú sa O2 rozhodlo zaviesť nielen v zóne EU, ale aj vo všetkých ostatných zónach.

6. Budú nejaké výhody aj pre cestovateľov v Chorvátsku, najčastejšej destinácii našich dovolenkárov, prípadne Turecku či Egypte?

Aj tí, ktorí sa chystajú cestovať do destinácií mimo EÚ, budú môcť od 1. 7. využívať sekundovú tarifikáciu po prvých 30 sekundách volaní uskutočnených v roamingu a od prvej sekundy volania prijatého v zahraničí. Túto cenovú výhodu pre zákazníkov O2 zavedie vo všetkých roamingových zónach.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu