O2: zlacnenie služieb v roamingu a tarifikácia 30+1 pre všetky zóny

Spoločnosť O2 zavádza sekundovú tarifikáciu po prvých 30 sekundách roamingových hovorov uskutočnených vo všetkých zónach. Sekundová tarifikácia po tridsiatich sekundách hovoru je novou povinnosťou operátorov, stanovenou Európskou komisiou, s platnosťou od 1. júla 2009.

Okrem tarifikácie je povinné upraviť cenník hovorov v roamingu tak, aby spĺňali maximálne možné ceny telefonátov. O2 svoje ceny mobilných volaní má už od januára 2009 spoplatnené sumou, ktorá spĺňa rozhodnutie Komisie. Za hovor teda zaplatíte 0,50 € za minútu. Ceny za prijaté hovory v zahraničí (v rámci EÚ) sa znižujú na 0,22 € za minútu, čo je menej, než požaduje EÚ. Výbornou správou je aj zlacnenie SMS správ na 0,13 € za správu. Mobilné dáta sa taktiež dočkali znižovania cien, jeden megabajt vás vyjde na 2 €.

Zákazníci O2 za roaming nemusia platiť žiadny aktivačný poplatok, tí, ktorí si dobíjajú kredit, majú roaming aktivovaný automaticky. Používatelia, ktorí platia za služby na faktúru, majú roaming vrátane dátového roamingu aktivovaný na požiadanie bez aktivačného poplatku. Nový cenník bude platný od 1. júla 2009.

Tlačová správa:

O2 ako prvý slovenský mobilný operátor zavádza sekundovú tarifikáciu po prvých 30 sekundách roamingových volaní vo všetkých tarifných zónach. Zároveň sa znížia aj maximálne ceny za mobilné volania v roamingu v rámci EÚ. Zákazníci O2 pritom už od januára 2009 volajú v európskych krajinách za cenu 0,50 EUR s DPH. To je výhodnejšie, než maximálna cena za uskutočnené volania 0,51 EUR s DPH (0,43 EUR bez DPH), ktorú určuje regulátor od júla v celej EÚ. Pre všetkých zákazníkov, ktorí využívajú službu O2 Fér, platia rovnaké ceny bez ohľadu na to, aký spôsob platby si vyberú.

„O2 neustále hľadá spôsoby, ako umožniť svojim zákazníkom, aby aj v zahraničí volali výhodnejšie. Dôkazom toho je aj skutočnosť, že sme nečakali na cenovú reguláciu EÚ a naši zákazníci volajú v roamingu lacnejšie už od januára 2009. Významnú úsporu prinesie našim zákazníkom aj zavedenie sekundovej tarifikácie po prvých 30 sekundách volania, ktorú sme rozšírili na všetky tarifné zóny. Znamená to, že naši zákazníci volajú výhodnejšie aj z letných destinácií, ktoré nie sú súčasťou EÚ, ako je Chorvátsko, Turecko či Egypt,“ uviedol René Parák, hovorca a manažér O2 pre styk s médiami.

Výhodný roaming v celej EÚ

Novou tarifikáciou roamingových volaní ide O2 nad rámec regulácie Európskej komisie, ktorá zavádza povinnosť sekundovej tarifikácie po prevolaní prvých 30 sekúnd v štátoch EÚ. Podľa odhadov Európskej komisie prinesie táto zmena tarifikácie zákazníkom približne 20% úsporu. Cena za volania prijaté v zahraničí sa zníži na 0,22 EUR s DPH (0,18 EUR bez DPH), čo je menej, než požaduje EÚ. Cena za zasielanie SMS správ v krajinách EÚ klesne na 0,13 EUR s DPH (0,11 EUR bez DPH). Dobrou správou pre všetkých zákazníkov O2, ktorí aj počas dovolenky využívajú mobilný internet, je aj výrazné zníženie ceny za dátový roaming v EÚ z 9,958 EUR /1 MB na 2 EUR / 1 MB. Výhodou pre zákazníkov O2 je aj to, že nepotrebujú platiť zbytočné aktivačné poplatky. Zákazníci, ktorí si dobíjajú kredit, majú roaming aktivovaný automaticky. Tí zákazníci, ktorí za služby platia na základe faktúry, majú roaming vrátane dátového roamingu aktivovaný na požiadanie a bez poplatku. Všetci zákazníci O2 Fér volajú aj v roamingu za rovnakú cenu bez ohľadu na spôsob platby. Nový cenník roamingových služieb O2 začne platiť od 1. júla 2009.

Viac partnerov aj pre zákazníkov predplatených služieb

Zákazníci, ktorí za služby operátora platia dobíjaním kreditu, môžu k dnešnému dňu využívať služby až 53 operátorov v 37 krajinách. Ponuka roamingových krajín zahŕňa aj najobľúbenejšie letné destinácie, ako napr. Bulharsko, Egypt, Francúzsko, Grécko, Taliansko, Španielsko alebo Chorvátsko. Zákazníci, ktorí za služby platia na základe faktúry, môžu v súčasnosti využívať roaming prostredníctvom až 127 operátorov v 74 krajinách. Každý zákazník si môže kedykoľvek overiť, či už má službu roaming aktívnu, stačí, ak zavolá na číslo 949, alebo navštívi najbližšiu predajňu O2. Zo zahraničia môžu zákazníci zavolať bezplatne na číslo +421 949 949 989 a informovať sa o aktuálnych cenách v roamingu. Z tohto čísla sa môžu taktiež bezplatne spojiť s operátorom. Aktuálny zoznam roamingovych partnerov sa nachádza na internetovej stránke http://www.sk.o2.com/ludia/nase-sluzby/roaming.html. Na tejto adrese nájdu zákazníci aj informácie o pokrytí signálom zo strany roamingovych partnerov O2.

Zákazník platí len za to, čo naozaj prevolá

Navyše, ponuka O2 Fér je výhodná pre všetkých, ktorí počas dovolenky volajú menej. Nemusia totiž platiť vysoký mesačný paušál za minúty, ktoré neprevolajú a služby, ktoré počas dovolenky nevyužijú. Zákazníci O2 Fér platia len za to, čo naozaj prevolajú. Ak teda počas letnej dovolenky v zahraničí alebo na Slovensku využívajú svoj mobilný telefón menej než zvyčajne, ušetria.

Zjednotenie cien mimo EÚ

Nový cenník prináša aj zjednotenie cien prichádzajúcich a odchádzajúcich volaní v roamingových zónach mimo EÚ, vrátane roamingu na palubách lietadiel vybraných leteckých spoločností. Za minútu volania v rámci európskych krajín, ktoré nie sú členmi EÚ, tak zákazníci zaplatia 1,70 €, v ostatných krajinách sveta 2,50 € a pri volaní z lietadiel (OnAir) počas letu a do satelitných sietí 2,70 € (všetky ceny sú s DPH). Aj v týchto zónach O2 zároveň zavádza sekundovú tarifikáciu po prvých 30 sekundách.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu