Facebook pre Sony Ericsson

V posledných modeloch od Sony Ericssonu sa medzi aplikáciami nachádza aj Javový Facebook klient. Ide o výbornú aplikáciu, ktorá plnohodnotne nahrádza mobilnú verziu stránky.

Aplikáciu tvorí šesť základných obrazoviek, medzi ktorými sa pohybujete horizontálnym posunom. Prvá stránka zobrazuje časovo zoradené novinky. Našťastie ste ušetrení všetkých nechcených informácií a činností priateľov, nakoľko stránka zobrazuje len statusy. Druhá obrazovka zobrazuje vašu nástenku. Tá obsahuje všetky príspevky ako napríklad pridané fotografie, webové odkazy či videá. Tretia obrazovka obsahuje zoznam všetkých priateľov, ktorých môžete vyhľadávať postupným zadávaním znakov. Po vyhľadaní sú profily priateľov prístupné jedným kliknutím. Štvrtá obrazovka ponúka prístup k vlastným fotografiám či fotografiám vašich priateľov. Tie môžete bezproblémov prezerať či komentovať. Označovanie ani editovanie vlastných fotografií nie je možné. Predposledná obrazovka patrí notifikáciám. Šiestou a zároveň poslednou obrazovkou je prijatá pošta, kde nájdete prehľadne zoradenú všetkú prijatú poštu.

Aplikácia Facebook funguje na princípe automatického alebo manuálneho obnovovania údajov. Automaticky vám môže telefón kontrolovať Facebook každých 15 minút. Nastavenia umožňujú aj zmenu jazyka na český. Klient môžete využívať aj ako tapetu, kedy pri neaktívnom režime postupne zobrazuje vo forme slideshow posledné statusy s fotografiami vašich priateľov. V aktívnom režime si v tomto zozname môžete listovať sami, máte prístup k notifikáciám či vlastnému profilu.

Facebook pre Sony Ericsson je výbornou Javovou aplikáciou, ktorá mi veľmi chýba v mojej Nokii E71. Ponúka mnohé funkcie, ktorých sa v mobilnej wapovej verzií zrejme nikdy nedočkáme. Preto považujem túto miniaplikáciu v nesmartfónoch ako výrazný krok vpred.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu