... po roku...

Ak ste predchádzajúcu novembrovú sobotu pocítili absenciu niečoho, čo nesúvisí so stredou, ale s fónmi a upratovaním, ste po dvojtýždňovej taktickej prestávke na správnom mieste. Tak kde začneme? Určite vyčistením mikulášskych čižiem a potom najmladším, najslabším a konkurenciou najtýranejším.

Pri predajni O-tú v Trnave lietali konfety, vonku v kose tancovali zvodné mažoretky a pán McGuigan sa fotil s nejakou Miriam V. Prečo? No lebo bola jubilejnou polmilióntou zákazníčkou, ktorá sa takto navždy zapísala do kroniky pôsobenia modrej siete na Slovensku. Sympatická brunetka dostala telefonickú permanentku na najbližšiu päťročnicu a bočenku od Johnyho. Odkiaľ však riaditeľ vedel, že sa tak stane práve v trnavskej predajni, zostáva naďalej tajomstvom modrého know-how.

Veríme, že miliónty zákazník v roku 2016 bude na tom ešte lepšie. Ostatní ale nevešajte hlavu, nebude to síce na päťročnicu, ale aj december s bezplatnými SMS a MMS v domovskej sieti poteší. Idú Vianoce a ak máte gro rodiny v ou-tú, ušetríte za pohľadnice, čím zostane aj na figy a nelúpané arašidy.

Poznáte to. Pred hypersupermarketom v národných farbách sadnete do auta s tesco benzínom a tesco vodou v ostrekovačoch, chrúmete paprikové tesco chipsy, v ruke držíte tesco vernostnú kartu a pilne rozmýšľate, čo vám v tej tesco igelitke asi tak ešte chýba. Na nedeľu tesco bôčik, pre ženu tesco "hygienické potreby", pre syna tesco plienky, pre seba tesco brúsny kotúč. Ahááá, tesco mobile! Chápete správne, ou-tú si po elektrodomoch Nay ulovilo (alebo opačne?) ďalšiu rybku. Návnadou na podustvy bude desať centov všade a k tomu sklamanie z predpotopnej tarifikácie 60+1. Prakticky sa tak iba potvrdilo, že vlastnú mobilnú sieť si môže vytvoriť ktokoľvek, kto má peniaze a nemá chrbtovú kosť.

Magenta predlžovala, zlacňovala a rozširovala. Takmer tucet telefónov za symbolické eurko neurazí, hoci oproti minulému roku musíme konštatovať 3000-percentné zdraženie. No a vraj, meníme menu, nie cenu. Ale čo tak vlajková loďka Nokie, prípadne ajfón za tu istú cenu? Háčik? Samozrejme bol...až na tri roky obmedzíte farebné spektrum na ružovú, čo by až taký problémiček pre niektorých nebol. Že Paviel? Takže háčisko? Akcia bola časovo a množstevne limitovaná, čo v preklade do bežnej reči pracujúceho ľudu znamená, že vlastne ani nebola. Téčko aspoň reagovalo na moju trápnu prosbu o GGG v Púchove, takže články sa budú odteraz písať rýchlosťou aspoň 7,2 Mbps.

Orange neprekvapkal takmer ničím, veď ako sa na Luníku IX hovorí, kto nič nerobí, ten nič nepokazí. Stačí zlacnieť ajfón a davy šalejú.

Gigant Google pre zmenu vyvíja fónik na internetové hovory, čím šikovne využíva medzeru na trhu. Pozornejší z vás teda mohli v správach, okrem tehotnej Puškárovej, vidieť aj nášho vedúceho, ktorý ponúkol k danej téme svoj svätonázor, resp. Evanjelium podľa Richarda.

Apropo, maličké výročie Sobotných upratovaní. Už rok sa snažíme vniesť trochu irónie, humoru a triezvejšieho pohľadu do všetkých tých správ, ktoré denne čítate na titulke. Nebudeme sa rozpisovať o bezsenných piatkoch, absenciách nápadov, hektolitroch popradskej kávy a miliónoch úderov do klávesnice. Nie vždy to ide ako po nátierkovom masle a nie vždy si zaslúžime pochvalu a konfety, aké mal John. Priaznivcom však ďakujeme a tajne dúfame, že naši operátori nás budú aj naďalej zásobovať originálnymi podnetmi.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu