Google potvrdil testovanie vlastného telefónu (aktualizované)

Pôvodná správa, 14. decembra 2009:

Spoločnosť Google potvrdila na svojom oficiálnom blogu, že chystá svoj vlastný mobilný telefón, ktorý bude fungovať pod operačným systémom Android. Google Phone momentálne testujú zamestnanci Google po celom svete, aby sa telefón stihol dostať na trh začiatkom budúceho roka.

Oficiálneho predstavenia a zverejnenia špecifikácií nového zariadenia sa zrejme dočkáme ešte v decembri, nakoľko by Google Phone mal prísť na trh už v januári. Známy je iba použitý operačný systém Android 2.1 a hardvér od HTC. Neoficiálne sa rôzne na internete hovorí o absencii hardvérovej klávesnice, prítomnosti trackballu a veľkého kapacitného displeja.

Zdroj: Unwiredview.com

Prečítajte si: Google tvorí mobil pre internetové telefonovanie?

Aktualizované, 18. decembra 2009:

Server Unwiredview.com zverejnil niekoľko neoficiálnych fotografií a informácií o pripravovanom telefóne od Googlu. Zariadenie by sa malo volať Nexus One a na internete sa povráva o nasledovných parametroch:

- 3,7'' dotykový OLED displej, 854 x 480 bodov, bez podpory multitouch,

- 1 400 mAh batéria,

- 4 GB pamäťová karta,

- operačný systém Android 2.1,

- podpora Wi-Fi,

- 5 Mpix fotoaparát s LED bleskom,

- údajne 1 GHz Snapdragon procesor.

Či sú tieto špecifikácie pravdivé sa dozvieme až po oficiálnom predstavení telefónu. Očakávané je do konca tohto roku, nakoľko sa telefón oficiálne začne predávať už v januári 2010.

fotka

Diskusia k článku:

Začať diskusiu