každý deň budú vraj Vianoce

Predpokladáme, že momentálny scenár ja takmer všade rovnaký - chaos, stres, panika. Veď idú predsa Vianoce, čas pokoja a hojnosti, tak prečo z nich neurobiť hektický mejdan? Vonku -15 stupňov v tieni, vnútri zápach Sava a pripálených medovníkov. Vianočnú arómu nevylepší ani nová jedlička. Umelá, z Poľska. V susednom Česku bojujú petíciou proti vytláčaniu Ježiška z trhu americkým Santom, my žijeme v mieri, hoci obraz zasneženej kysuskej dedinky a zarasteného pupkatého chlapíka v červenom fakt nejde dohromady.

Nay mobile, Tesco mobile....kto bude ďalší? Vieme - spoločnosť Swan. Meno nie celkom neznáme, ale ani známe. Swan mobile má však na rozdiel od obchodného reťazca k telekomunikáciám bližšie, ani SIM-ku si u neho nekúpite spolu s rožkami.

Ceny sú podobné tým, ktoré sa ušli Nay a Tesco mobile a aké bude mať neskoršie určite aj ŽSR alebo McDonald's mobile. Ou-tú sa jednoznačne chopilo šance, ktorú trh ponúka, a aj keď s ňou neurobí dieru do sveta, do Slovenska určite. A ako vieme, ani ementál by bez otvorov nebol ementálom, ale iba obyčajný eidam.

Magenta pochopila, že bez zázračného slovíčka to v dnešnej dobe nejde. A ak vás rodičia učili, že tým zázračným slovíčkom je "ďakujem", tak im jednoducho vysvetlite, že postkomunistické frázy a biele ponožky s nápisom Tennis sú už out, dnes frčí zlacňovanie mobilov . Kto kúpil skôr, môže ľutovať, kto nie, má po kúpe pri lukratívnych paušáloch a high-endoch o pár stoviek vo vrecku naviac.

Už x-tý ružový fliačik sa objavil na mape okupovania signálom GGG, tentokrát zrýchľujú tatranci a ruskí zbohatlíci, ktorí snáď opäť vylepšia štatistiky návštevnosti hotelových zariadení, keď už Slováci na to nemajú. V každom prípade je potešujúce, že magenta to s vysokými rýchlosťami myslí vážne. Bolo načase. Ešte vážnejšie a rýchlejšie to myslí spoločnosti Ericsson, ktorá v domovskom Štokholme podhodila premrznutým Švédom prvú komerčnú GGGG / LTE sieť. Podľa hovorcu T-Mobilu, prvé vysielače s podporou LTE môžeme očakávať v druhom štvrťroku 2038. Samozrejme najskôr v Auparku. Vlastne v Poluse.

Spoločnosť Samsung sa po vzore Googlu rozhodla tiež ísť vlastnou neprešliapanou cestičkou. Jej nový operačný systém Samsung bada bude určite revolučnejší, jednoduchší, dokonalejší a zrozumiteľnejší...ako všetko ostatné, čo kórejský ľud doteraz vymyslel. Bada bum...začiatky sú vždy ťažké. Či o rok, dva, bude v Bada Markete aspoň 20 000 aplikácii, ktorými sa teraz chváli Android, alebo zapadne prachom dejín, rozhodne trh. Čiže možno ja, ty, ona alebo Zdeno od susedov. Androidu sa však pomerne darí a vyzerá to tak, že bude odsúdený na úspech, čo je priamo úmerne prípadnému neúspechu konkurencie.

Náš najlepší tester na severnej pologuli - Mišo - po zhliadnutí reklamy na Kofolu tento rok radšej vynechal krádež jedličky v miestnom chotári a namiesto toho priniesol parádnu recenziu telefónu, ktorý ako jeden z mála očaril aj vedúceho: Nokia E72. A ako všetci vieme, mobilný gurmán Rišo je tvor náročný, a okrem kaviáru a plnotučného jogurtu nejedáva na raňajky takmer nič. Takmer nič nechýba ani uvedenému pracantovi, takže ak máte v rodine niekoho, pre koho mobil neznamená iba zábavu, ale aj prácu, skúste sa inšpirovať v teste a následne sa klepnite po vrecku.

A popri tom všetkom nezabudnite na jeden otrepaný fakt, ktorý tvrdia všetci, ale nerealizuje ho takmer nik. Vianoce nie sú o top Nokiách, ajfónoch, kupónoch a kvante neprehľadných farebných akcií. Sú o tom, čo je v každom z nás, ale hektické tempo doby sa to snaží umlčať. Sú o rodine, pokoji, radosti a úsmevoch. Rozlúčime sa v štýle manažérov zo Samsungu, LG, Kie a všetkého kórejského, takže "Sung Tan Chuk Ha" fóňaci.

PS. O týždeň sa tu možno neuvidíme, veď aj ja mám nárok na sviatkovanie, preto vám už teraz zaželám čo najkrajšie prežitie konca roka '09. Užívajte...!

Diskusia k článku:

Začať diskusiu